anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Levent Gültekin'den Ali Babacan ve sosyal medya yorumu

Levent Gültekin YouTube'daki kanalında yaptığı 'Bi Kahve' programında, Ali Babacan'ın sosyal medyada ilgi gördüğünü ve bu ilginin kaynağının toplumdaki arayıştan kaynaklandığını belirtti.
 Tarih: 02-06-2020 17:20:23   Güncelleme: 02-06-2020 17:38:23
Levent Gültekin'den Ali Babacan ve sosyal medya yorumu

 

Ali Babacan, son günlerde sosyal medyada gördüğü ilgi ve izlenme oranlarıyla sık sık gündeme geliyor. Bu ilginin Ali Babacan’ın geçmişinde ekonomik başarı ile anılan, genç, eğitimli, temiz ve düzgün bir imaj vermesiyle alakalı olduğunu belirten Levent Gültekin, ayrıca anketlere de yansıyan kararsız seçmen kitlesinin bu ilgide büyük bir payının olduğunu vurguluyor.

Daha önce benzer ilginin Ekrem İmamoğlu’na da gösterildiğini hatırlatan Gültekin, “Hatırlıyorsanız, 31 Mart seçimlerinden sonra bir kısım insanların gönlünde, zihninde Ekrem İmamoğlu canlanmıştı. O zaman Ekrem İmamoğlu’nun videoları milyonlar izleniyordu. Sosyal medyadaki her bir paylaşımı alıp başını gidiyordu. Şimdi dikkat ederseniz orada bir normalleşme var. Ekrem İmamoğlu’nu tanımıyorlardı, İstanbul Büyükşehir Başkan Adaylığı ile birlikte vitrinde görmeye başladılar.” ifadesini kullandı.

Levent Gültekin, bahsedilen tanıma sürecinden sonra bir durulma olduğunu belirterek toplumdaki bu arayışın bir yansımasını da Babacan’da gördüğünü ifade etti. 

Son dönemdeki bu ilginin biraz abartıldığını belirten Gültekin, “Siyasilerin sosyal medya üzerinden izlenme oranlarına büyük bir anlam yükleniyor. Bütünüyle anlamsızdır demiyorum ama yüklenildiği kadar bir anlamının olduğunu da düşünmüyorum. Sonuçta 2 milyon insandan bahsediyoruz. Türkiye’de oy kullanan insan sayısında 60 milyona yaklaşıyoruz. Buradan baktığımızda çok ciddi bir abartı var.” yorumunu yaptı. Bu ilginin nedeni olarak toplumdaki arayışa vurgu yaparak, “Acaba bir şey çıkacak mı endişesi var ülkede. 'Acaba bir siyasetçi çıkıp bir şey yapabilecek mi? Bir alan açacak mı? Bir çıkış yaratabilecek mi?' endişeleri ile birlikte Ekrem İmamoğlu’na gidiyor, bir bakıyorsunuz Mansur Yavaş’a gidiyor, bir bakıyorsunuz Babacan’a bir yönelme var. İşte bu bir arayış.” değerlendirmesinde bulundu. 

Arayışın karşılığının bulunmasının zor olduğunu da ekleyen Gültekin, bugün dinleyen ve ikna olanların seçime kadar bu fikirlerini korumalarının kolay olmadığına vurgu yaptı. Levent Gültekin, bundan sonraki belirleyici faktörleri ise şöyle sıraladı: Babacan’ın tavrı ve politikaları, toplumdaki meselelere nasıl yaklaşıldığı, ne kadar cesur politikalar üretilebildiği, Babacan'ın toplumun farklı kesimlerinden ne kadar ilgi gördüğü. Bütün bu unsurların belirleyici faktör olmasının yanı sıra yetmeyeceğini ve bu kararsız seçmenin üzerinde yapacağı siyasetin çok daha önemli olduğunu düşündüğünü belirtti.

 

Kaynak: YouTube - Ali Babacan'a yönelik ilgi ne anlama geliyor? | Levent Gültekin

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI