anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Dolar 16 TL’yi zorluyor

Dolar/TL, 10 günlük aralıksız yükseliş ve benzer para birimlerinden negatif ayrışma ile 16’ya daha da yaklaştı.
 Tarih: 18-05-2022 12:25:11
Dolar 16 TL’yi zorluyor

Sabah erken saatlerde 15,94 seviyesine kadar yükselen dolar kuru, sonrasında 15,82’e düştükten sonra yeniden yükselişe geçti. Tekrar 15,90’ı aşan dolar/TL, 16’ya doğru yükseliş kaydediyor.

Dolar/TL’de kısa vadede 2021 Aralık benzeri sıçrama piyasalardaki ana beklenti değil. Ancak ay başından beri TL’de dolar karşısında yaşanan yüzde 7,5 değer kaybının devamına kamunun izin verip vermeyeceği piyasalardaki ana gündem maddesi konumunda.

Orta ve uzun vadede yeni döviz kaynağı bulunmaması halinde ise analistler kamunun yön belirleyici olduğu kur politikasına ilişkin risklerin “büyük” olduğuna dikkat çekiyor.

Son iki haftada yüzde 7,5 değer kaybetti

Dolar/TL 10 gün öncesine kadar 14,5-15 arasında iki ay boyunca yatay bir seyir izlemişti. Küresel piyasalarda faiz artışları kaynaklı resesyon endişesi ve satış baskısının kuvvetlendiği son 2 haftada ise TL, dolar karşısında yüzde 7,5 değer kaybetmiş oldu.

Piyasalarda yeni dış döviz kaynağı, kısa vadeli yüksek getirili bir bono, enflasyona endeksli tahvil gibi adımlarla dövize olan talebin düşürülüp düşürülemeyeceği ya da bu yöntemlerle kamuya yeni döviz kaynağı sağlanıp sağlanamayacağı takip ediliyor.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI