anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Yaşar Kemal’siz 5 yıl

Yaşar Kemal, ölümünün 5’inci yıldönümünde 25 Şubat’ta başlayacak etkinliklerle anılacak.
 Tarih: 21-02-2020 19:21:54
Yaşar Kemal’siz 5 yıl

 

Usta yazar, Yaşar Kemal Vakfı’nın da içinde olduğu çeşitli etkinliklerde farklı temalarla anlatılacak.

25 Şubat’ta Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Basın Müzesi’nde düzenlenecek ilk etkinlikte Turan Günay’ın moderatörlüğünde; Arif Keskiner, Barış İnce ve Fahri Aral, Yaşar Kemal’in gazetecilik yıllarının edebiyatına etkilerini anlatırken, o yıllara ait anılara da yer verecek.

27 Şubat’ta Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Burhan Sönmez’in moderatörlüğünde Ayşegül Tözeren, Barış İnce, Hande Çiğdemoğlu ve Yavuz Ekinci kendi yazarlık serüvenleri, arayışları ve savaşımları ışığında “Kendi Yaşar Kemal”lerini paylaşacak.

28 Şubat’ta Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programında Ahmet Ümit, Nebil Özgentürk ve Sezai Aydın, Yaşar Kemal edebiyatı üzerine değerlendirmelerde bulunurken, yazarın büyük insan sevgisini de dile getirecek. Anma etkinliği Taylan Özgür Ölmez konseriyle sona erecek.

29 Şubat’ta Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda Güven Turan moderatörlüğünde Aydın Uğur, Ahmet Güneştekin, Ercan Karakaş ve Zeynep Oral, Yaşar Kemal’in romanlarındaki doğa teması ve yazarın öncü doğa kavrayışı üzerine konuşacak.

Yaşar Kemal Arşivi’ne armağan fotoğraflardan hazırlanan bir seçki 24 - 27 Şubat tarihleri arasında Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ve 28 Şubat ‘ta Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI