anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

‘Josef Bieder’in Yıldızının Parladığı An’ seyirciyle buluştu

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun 2019-2020 sezonu oyunlarından Josef Bieder'in Yıldızının Parladığı An (Aksesuvarcı) 10 Mart Salı akşamı Üsküdar Tekel Sahnesi’nde prömiyerini gerçekleştirdi.
 Tarih: 12-03-2020 15:18:54   Güncelleme: 12-03-2020 15:23:54
‘Josef Bieder’in Yıldızının Parladığı An’ seyirciyle buluştu

 

 Eberhard Streul'un yazdığı, Yücel Erten'in çevirdiği oyunun yönetmeni ve oyuncusu Ali İpin'e İdare Müdürü rolünde Özge Özdemir eşlik ediyor.

Josef Bieder'in Yıldızının Parladığı An (Aksesuvarcı) 22 Mart Pazar'a kadar Üsküdar Tekel Sahnesindeki temsillerine pazartesi günleri hariç aralıksız devam edecek.

Oyun Özeti

Josef Bieder, mesleğine aşık bir aksesuvarcı. Bir akşam iptal olan temsil saatinde ertesi günkü provanın aksesuvarlarını hazırlamak üzere sahneye girer. Dilinde bir şarkı, elinde aksesuvarları işine koyulacakken salonda, temsilin iptal olduğundan habersiz oturan seyirciyi fark eder. Olacak şey değil. Durumu kurtarmak adına birkaç cümle kursa da, pürüz hemen çözülecek gibi değildir. İdare durumdan haberdar olana kadar onları hoş tutmaya çalışır. Mesleğinin incelikleri, sanata olan aşkı, sanatçılara olan bakışı, hayalleri, umutları ve yerine getirilememiş arzuları üzerine bir sohbet başlar. Josef Bieder, yıllar sonra şans eseri “seyircisini” bulmuş ve mesleğine duyduğu aşk ve heyecanla tüm maharetlerini ortaya döker.

Artık sahnede gördüğümüz bir aksesuvarcı değil, on parmağında on marifet bir sanat aşığıdır. Tüm egosantirik tutumları ve kendini beğenmişlikleriyle...

  Editör: edit2   Kaynak: sözcü
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI