anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

TV yerine yüz maskesi üretecek

Televizyonları ve soundbar'larıyla tanınan Japon üretici Sharp, tıbbi yüz maskesi işine girdi.
 Tarih: 12-03-2020 14:49:35   Güncelleme: 12-03-2020 14:54:35
 TV yerine yüz maskesi üretecek

 

 BBC'ye göre Sharp, bir TV üretim fabrikasını yüz maskesi üretimine ayırdı. Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve dünyanın çeşitli yerlerine yayılan Corona virüsünün yüz maskelerine olan talebi çok büyük derecede artırdığı biliniyor.

Sharp'ın ana firması Foxconn'un iPhone üretim şeridinde çalışanlar için kendi maskelerini üretmeye başladığı biliniyor. Bu yüzden Sharp'ın da maske üretmesi şaşırtıcı değil.

Bu hamle, Corona endişelerinin üreticilere üretimi kıstıracak seviyeye ulaştığını gösteriyor. Sharp'ın maske üretmeye başlaması, firmanın televizyon tedarikini olumsuz etkileyebilir. Yine de firmanın bu olumsuz etkiyi en aza indirmek için çabalayacağını ve satış birimlerini yeniden konumlandırabileceğini tahmin etmek zor değil.

Sharp'ın tesislerinde günde 150.000 yüz maskesinin üretilebildiği belirtiliyor. Üretimin ise yeni ürünler için hazırlıkların yapılmasıyla birkaç hafta içinde başlayacağı söyleniyor.

Sayının günde 500.000 maskeye çıkabileceği iletiliyor ancak maskelerin Corona'nın yayılmasını ne kadar önlediği büyük bir soru işareti olmayı sürdürüyor. Temel cerrahi maskelerin küçük parçacıkları pek tutmadığı biliniyor, ancak firmanın daha gelişmiş ve pahalı olan N95 maskelerine odaklandığı söyleniyor.

  Editör: edit2
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER BİLİM-TEKNİK Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI