anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Doğan bebekleri öldüren babaya ağırlaştırılmış müebbet

Antalya'da zihinsel engelli kızına 6 yıl boyunca cinsel saldırıda bulunduğu ve dünyaya gelen 2 bebeği öldürdürdüğü iddialarıyla yargılandığı 2 ayrı davada ağırlaştırılmış ömür boyu ve 30 yıl hapis cezalarına çarptırılan Ekrem E., eşi Cemile E.'yi 'cinayete azmettirme' suçundan yargılandığı 3'üncü davada da ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edildi.
 Tarih: 06-10-2020 15:53:50   Güncelleme: 06-10-2020 15:57:50
Doğan bebekleri öldüren babaya ağırlaştırılmış müebbet

 

CİNSEL SALDIRI VE CİNAYET SUÇLARINDAN 2 DAVA AÇILDI
CİNSEL SALDIRIDAN 30 YIL HAPİS
BEBEKLERİN ÖLDÜRÜLMESİ DAVASINDA VERİLEN KARAR YARGITAY'DAN DÖNDÜ
İKİNCİ YARGILAMADA EN AĞIR CEZA VERİLDİ
CEZADA İNDİRİM YAPILMADI
'CİNAYETE AZMETTİRMEK'TEN YARGILANDI

Baba Ekrem E. hakkında eşi Cemile E.'yi 'cinayete azmettirme' suçundan Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada da karar verildi.  Davanın 17'nci duruşmasına sanık Ekrem E., Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan SEGBİS ile katıldı. Duruşmada katılan vekili Serap Ertuğrul, sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti. Suçlamaları kabul etmeyen Ekrem E. ise, “Ben kızımı hamileyken hiç görmedim. Kendimi fazla ifade edemiyorum" dedi.

Cumhuriyet savcısı da sanık Ekrem E.'nin öz kızı H.E.'ye karşı cinsel saldırıda bulunduğunu, mağdurun hamile kalması üzerine doğan bebekleri öldürmek suçundan Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası aldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Sanık Cemile'nin beyanında, Ekrem E. sürekli hem kendisine, hem de kızı H.'ye, 'Ben evde yokken doğum gerçekleşirse bebeği götürüp bilinmeyen bir yere atın' şeklinde ve buna benzer sözler söylemiştir. Nitekim Ekrem E.'nin evde olmadığı 14 Eylül tarihinde H.E., evde doğum yapmış ve bir kız çocuğu dünyaya getirmiştir. H.'nin öz annesi olan Cemile eşinin telkin ve talimatları doğrultusunda bebeği beze sararak, bir kovaya koyduktan sonra oturduğu mahallede bulunan okulun yanındaki boş alana atarak, ölümüne sebebiyet vermiştir. Aramalara rağmen ceset bulunamamış ancak Cemile olayı doğrulamış ve yaşananları ayrıntılı olarak anlatmıştır. Sanık Ekrem E.'ye 'Bir suçu gizlemek amacıyla kendini savunamayacak durumdaki yakın akrabayı öldürmeye azmettirme suçu'ndan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilmesini talep ederim."

Son sözü sorulduğunda beraatini isteyen Ekrem E.'yi mahkeme heyeti, 'Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla, çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan altsoydan akrabayı kasten öldürme suçu'ndan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI