anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

CHP'li Yılmazkaya: YÖK yanlış karardan dönmeli!

Sağlık Bilimleri Fakültesinin çatısı altında bulunan Çocuk Gelişimi Bölümünün açıköğretime açılmasını eleştiren CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyu TBMM Genel Kurluna taşıdı.
 Tarih: 06-10-2020 17:20:53   Güncelleme: 06-10-2020 17:29:53
CHP'li Yılmazkaya: YÖK yanlış karardan dönmeli!

 

“Çocuk Gelişimi mesleği insan hayatının çocukluktan başlayan gelişiminin ve öğreniminin temelini oluşturmaktadır. Çocukların hayata başlangıç temellerini atan çocuk gelişimi eğitiminin ne anlam ifade etiğini anlatmaya kelimeler yetmez” diyen Yılmazkaya, “Çocuk Gelişimi sadece bir iş kolu değil, sağlıklı bir toplum mimarisini ve temelini oluşturan bütüncül bir meslektir” dedi.

 

Yılmazkaya, “Toplumun sağlam temeller üzerinde yükselmesini sağlayan, yeni nesilleri geleceğe sağlıklı bir şekilde taşıyan Çocuk Gelişimi Bölümünün açıköğretimde olması hem ülkeye hem de çocuklarımıza ihanettir!” ifadelerini kullandı.

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Çatısı Altında Olan Hiçbir Bölüm Açıköğretimle Olmaz.

Çocuk Gelişimi Bölümünü şuanda örgünde 7000 bin kişi okurken açıköretim ile uzaktan eğitimde 80.000 kişinin okuması bile durumun ne kadar ciddi olduğunu bizlere göstermektedir” diyen Yılmazkaya, TBMM Genel Kurulunda konuyla ilgili yaptığı konuşmayla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

 

“Sağlık çok ciddi bir iştir!

Son dönemlerde Sağlık Bilimleri Fakültesi çatısı altında bulunan bazı bölümler açık öğretime açıldı. Bunların arasında maalesef Çocuk Gelişimi ile Sosyal Hizmet bölümü bulunmakta.

Çocuk Gelişimi sadece bir iş kolu değil, sağlıklı bir toplum geleceğini, mimarisini ve temelini oluşturan bütüncül bir meslektir.

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi çatısı altında olan hiçbir bölüm açıköğretimle olmaz.

Çocuk Gelişimi bugünün, yarının ve geleceğin şekillenmesinde ülkemizin en kritik mesleklerinden birisi. Bugün bu mesleğin ayarlarıyla oynanması uzun vadede büyük sorunları içinde barındırmaktadır.

 

Çocuk Gelişimi mesleği insan hayatının çocukluktan başlayan gelişiminin ve öğreniminin temelini oluşturmaktadır. Çocukların hayata başlangıç temellerini atan çocuk gelişimi eğitiminin ne anlam ifade etiğini anlatmaya kelimeler yetmez.

 

Çocuk Gelişimi Mesleğini niteliksizleştirmeye çalışanlara rağmen çocuk gelişimcilerin bu haklı mücadelelerinde yanlarınızdayız.  Çocuk Gelişimi Örgün eğitimde şuanda toplam 7.000 öğrenci varken AÖF’de sadece 3 sınıfta 80.000 öğrencinin bulunması bile bu mücadelenin ne kadar haklı olduğunu ortaya koymaktadır.”

 

 

 

YÖK Bu Yanlış Karardan Dönmeli!

 

Çocuk Gelişimi Bölümünün açıköğretimde olmasını çocuklara ihanet olarak değerlendiren Yılmazkaya, “Ülkenin yarınları için mücadele veren Çocuk Gelişimi mezunlarının “AÖF Çocuk Gelişimi kapatılsın” çığlıklarını duymayanlar, ülkenin geleceğiyle oynadıklarının farkında değiller…

Yarınlarımız olan çocuklarımıza sahip çıkmalıyız.

Toplumun sağlam temeller üzerinde yükselmesini sağlayan, yeni nesilleri geleceğe sağlıklı bir şekilde taşıyan Çocuk Gelişimi Bölümünün açıköğretimde olması hem ülkeye hem de çocuklarımıza ihanettir!

Gözbebeğimiz olan çocuklarımızı kimlere emanet edeceğiz?

Hepimizin geleceği olan çocuklarımız için çocuk gelişimine sahip çıkalım...

Çocuk gelişimi örgünde olmalı. Lütfen Çocuk Gelişimi mezunlarının sesini duyun. YÖK’ün bu yanlış karardan dönmesi adına harekete geçilmesi artık zaruri bir hal almıştır” dedi.

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI