SON İDDİA - ‘Koronavirüs Türkiye’de’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, İstanbul'da Çinli bir kız çocuğuna koronavirüs tanısı konulduğunu iddia ederken, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek ise henüz bir sonuç çıkmadığını bildirdi.
 Tarih: 31-01-2020 13:30:47   Güncelleme: 31-01-2020 15:25:47
SON İDDİA - ‘Koronavirüs Türkiye’de’

Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, dün gece saat 21.00 sıralarında 6 yaşındaki Çinli bir çocuğun, ailesi tarafından Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'ne götürüldüğünü ve ilk tedavisinin ardından ilaç verilerek evine gönderildiğini belirtti.

Çocuğun ailesinin gece geç saatlerde bu kez İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne başvurduğunu ve "coronavirüs" tanısı konulduğunu öne süren Yarkadaş, şöyle devam etti:

“Hastayı izole etti katı da ‘yeşil alan’a dönüştürdü. Ancak beni arayıp durumu aktaran ve aynı birimde başka hastalıklardan tedavi gören hasta yakınları tedirgin. Aileler şunu diyor: ‘Çinli çocuğun tedavi altına alındığı bölgede tam anlamıyla bir 'karantina' yok. Aynı katta başka çocuklar da var. Personel ise sadece maske takıyor. Hiçbir personelde koruyucu kıyafet yok.’ Sağlık Bakanlığı yetkilileri, umarım bu eksiği hemen giderir ve gerekli önlemi alır."

YARKADAŞ: YALANLAMAYIN

Gazeteci Yarkadaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendisini yalanlamaya çalıştığını iddia ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Halka gerçekleri neden söylemiyorsunuz? Aile çevresinden edindiğim bilgiye göre 6 yaşındaki Çinli kız çocuğunun iki yakınını da karantinaya almışsınız! Yalanlamayın, istifa etmek zorunda kalırsınız!"

BAKAN KOCA NE DEDİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs Bilim Kurulu'nda söz konusu iddiaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Hastanın kliniğinin ciddi olmadığını, solunum sıkıntısının bulunmadığını, yüksek ateşli tablonun sürmediğini, klinik tablonun giderek daha da ağırlaşmadığını çok rahatlıkla söyleyebilirim" demişti.

BELGE YAYIMLADI

Barış Yarkadaş bunun üzerine bir ileti daha paylaşarak, "Hasta haklarına saygıdan dolayı Çinli çocukla ilgili fazla bilgi vermek istemedim. Ancak yandaş medya ve Sağlık Bakanlığı beni yalanlamaya çalışınca belgeyi yayınlamak şart oldu. İŞTE BELGE: Bakın bakalım Y. M. adlı 6 yaşındaki kız çocuğu için Dr. hangi teşhisi koymuş!" tepkisinde bulundu.

Yarkadaş, Çinli çocuğa konulduğunu belirttiği sözkonusu tanının belgesini yayımladı.

DEKAN: YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Coronavirüs şüphesiyle İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ne yatırılan Çinli çocukla ilgili açıklama yaptı.

Dekan Tükek, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden gelen görevlilerin örnekleri  Ankara'daki bir merkeze yönlendirdiğini ve henüz oradan bir sonuç çıkmadığını belirtti.

Prof. Dr. Tufan Tükek, "Kesin Coronavirüs tanısı kondu şeklinde birtakım paylaşımlar yapıldığını” dile getirerek, şöyle devam etti:

“Bu paylaşımlar bizi gerçekten üzmüştür. Çünkü hastanın örnekleri laboratuvara yeni gönderilmiştir. Burada kesin tanı çıkması zaten mümkün değildir. Şunu rahatça söyleyebilirim durumunun iyi olması, ateşinin düşmüş olması ve influenza b virisünün çıkmış olması hastanın mevsimsel anlamda bir gribal enfeksiyon geçirdiğini göstermiştir" dedi.

Tükek, yasal yollara başvuracaklarını da ifade ederek,”Kesin tanı olmadan sosyal medyadan kesin tanıymış gibi göstermenin kime faydası var, kime hizmet edeceğini anlamakta zorlanmaktayız. Neyse ki iyi bir şekilde sonuçlanmış olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI