anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Tesadüfen top mermisi bulundu

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Kaleiçi'nden akademik araştırma amaçlı bir dalışta, tesadüfen denizde falezlerin altında 5 tarihi top mermisi buldu.
 Tarih: 05-03-2020 15:07:59   Güncelleme: 05-03-2020 15:43:59
Tesadüfen top mermisi bulundu

 

 

 Birçok tarihi döneme ait batıkların ortaya çıkarıldığı Antalya'da, bu kez de deniz altında top mermileri bulunduğu bidirildi.

DHA'dan alınan bilgiye göre, AÜ Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Kaleiçi'nden geçen hafta cumartesi günü yosunların dağılımıyla ilgili bir akademik çalışma kapsamında dalış yaptığını belirterek, “Yosun dağılımını takip ediyorduk ve o sırada birkaç tane top mermisiyle karşılaştık" dedi.

Gülle şeklindeki top mermilerinin muhtemelen Selçuklu veya Osmanlı dönemine ait olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Metal gülle şeklinde. Daha önce de daha küçük kurşun bir gülle aynı bölgede, muhtemelen top güllesi bulmuştuk. 5 tane görüntüledim, tesadüf eseri oldu. 25- 30 metrelik bir alanda 5 tane var. İlginçtir, aynı yere atılmış mermiler, uzaktan bir yerden şehre atılan top mermileri. Su altından çıkarılmasına son derece karşıyım, çıktığı anda çünkü dışı hemen oksitleniyor ve dağılıyor. Çıkarıldığında ise iyi bir şekilde muhafaza edilmesi lazım, ancak çıkarılmaması, olduğu yerde kalması daha iyi" diye konuştu.

Falezlerin altında görüntülediği top güllelerini sosyal medya hesabından da paylaşan Prof. Dr. Gökoğlu, güllelerin kayalarla bütünleştiğini belirterek, “Tarihin sonsuzluğunu beklemektedir. Muhtemelen ecdadın attığı top gülleleri. Tıpkı Suriye'de bugünün teknolojisiyle atılan top mermileri gibi. Bu vatanın uğruna toprağa düşen askerlerimizin anısına, onların aziz ruhları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz" ifadelerini kullandı. 

  Editör: edit2
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI