anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

AK Parti'li Çelik: "Cumhur İttifakı açısından 'erken seçim' söz konusu değildir"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhur İttifakı açısından erken seçimin söz konusu olmadığını belirterek, "Cumhur İttifakı dimdik ayaktadır. Türkiye, Libya'da ülkemizin tarihsel milli çıkarları, hak ve menfaatleri için güçlü bir mücadele verirken, Suriye'de terörle mücadele konusunda güçlü bir mücadele verirken, sınırımızda bir terör devletinin kurulmasını engellerken, Doğu Akdeniz'de her gün sıcak bir gelişme yaşanırken, birlerinin çıkıp erken seçim istemesi tüm bu süreçlerin durdurulmasını talep etmek anlamına gelir" dedi.
 Tarih: 13-10-2020 22:33:53
AK Parti'li Çelik:

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında devam eden Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Çelik, toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iç ve dış politika konuları ile ilgili kapsamlı değerlendirmelerde bulunduğunu, Teşkilat ve Yerel Yönetimler Başkanlıklarının sunum yaptığını söyledi. AK Parti'nin 7'nci Olağan Kongre Süreci'ne ilişkin bilgiler veren Çelik, "İlk olarak Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız bu pazar günü Şırnak İl Kongremize katılacaklar. Bizzat oraya gidecekler ve kongremize katılarak Şırnaklı kardeşlerimizle, Şırnak teşkilatımızla beraber olacaklar. Daha sonra ise Cumhurbaşkanımız, 24 Ekim'de Kayseri İl Kongresi'ne, 25 Ekim'de de Malatya İl Kongremize katılacaklar" açıklamasını yaptı.


'YANGINLAR İLE İLGİLİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR'

Hatay'ın Belen, İskenderun ve Arsuz ilçelerinde çıkan orman yangınlarına da değinen Çelik, "Burada PKK'lı bir grubun 'bunu biz yaptık' diyerek propaganda yapmaya çalışması alçakça bir şekilde, bu meselede acıların üstüne benzin dökmesi, bu acılara dönük sevinç ortaya koyması kuşkusuz lanetlenmesi gereken bir durumdur. İlk günden itibaren İçişleri Bakanlığımızın yetkilileri olayı takip ediyorlar. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde silahlı terör eyleminin yanı sıra orman yangını çıkarmayı da bu PKK terör örgütü kendisine bir yöntem olarak seçtiğini daha önceleri duyurmuştu. Fakat Hatay ile ilgili olarak bize bu soruluyor, 'Elinizde bu şekilde bir şey var mı?' diye. Sadece soruşturmanın devam ettiğini söyleyebilirim. Herhangi bir sonuca ulaşıldığında yetkili makamlar açıklayacaktır" diye konuştu.

Terörle mücadele kapsamında Pençe Operasyonlarının güçlü bir şekilde devam ettiğini belirten Sözcü Çelik, "Güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza dönük bu terör saldırılarını gerçekleştirenler, komşu ve kardeş ülke topraklarından ülkemize sızıyorlar. Gönül isterdi ki komşu ve kardeş ülkeler, kendi topraklarında bu terör örgütlerini temizleyebilsinler, bertaraf edebilsinler ama bu söz konusu olmadığı zaman Türkiye'ye sınır ötesi harekat yapmaktan başka bir çare kalmamaktadır" mesajını verdi.

'KÜRT DÜŞMANI BİR ORGANİZASYON OLDUĞU AÇIK VE NET'

Söz konusu terör örgütlerini birtakım uluslararası güçlerin Türkiye'ye karşı kullandığına dikkat çeken Çelik, "PKK terör örgütünün tek ideolojisi Türkiye'ye düşmanlıktır. Onun dışında işte 'Kürtlerin iyiliğini istiyorum ya da Kürtler için mücadele ediyorum' gibi sözlerin baştan aşağı yalan olduğu ve tam tersine Kürt düşmanı bir organizasyon olduğu açık ve nettir. PKK terör örgütü gerek Irak'taki, gerek Suriye'deki yapılanmalarla Türkiye düşmanlığı isteyen herkese hizmet sunan kirli bir organizasyon halindedir. Kuşkusuz buna karşı da hem iç güvenlik açısından hem dış güvenlik açısından ülkemiz gereken cevabı verecek kudrete sahiptir" ifadelerini kullandı.


'ERKEN SEÇİM SÖZ KONUSU DEĞİL'

Açıklamalarının ardından soruları yanıtlayan Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısıyla ilgili soruya verdiği yanıtta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçime ilişkin özel bir değerlendirme yapmadığını, partinin ve teşkilatların 2023 seçimlerine hazırlığı konusunda talimatları olduğunu dile getirdi. "Cumhur İttifakı açısından erken seçim söz konusu değildir" diyen Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bunu bir kere daha açıkladığını belirtirken, Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Erdoğan olduğunu net bir şekilde ifade ettiği için Bahçeli’ye ve MHP camiasına teşekkür etti.

Cumhur İttifakı'nın dimdik ayakta olduğunu kaydeden Çelik, ülkenin geleceği için yapılacak daha çok iş bulunduğunu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilirken erken seçim konusunun gündemden kalkmasının da arzu edildiğini hatırlattı.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI