anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

2021 asgari ücreti açıklanacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun son toplantısı saat 10.30'da başladı. Toplantının ardından milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı açıklanacak.
 Tarih: 28-12-2020 11:04:06
2021 asgari ücreti açıklanacak

 

İşte masadaki rakamlar.

Milyonlarca çalışanın günlerdir merakla beklediği 2021 asgari ücretin ne kadar olacağı bugün resmen açıklanacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını 4 Aralık'ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde çevrim içi yaptı.

TARAFLAR TALEPLERİNİ İLETTİ

Ardından taraflar, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Türk-İş) ev sahipliğinde iki kez daha bir araya geldi. Karşılıklı talepler iletildi.

TÜİK HESAPLAMASINI KOMİSYONA SUNDU

Üçüncü toplantıda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bir işçinin asgari geçim tutarına ilişkin belirlediği rakamı komisyonla paylaştı. Buna göre asgari ücret; ağır iş kolu için 2 bin 792, orta iş kolu için 2 bin 507 ve hafif iş kolu için de 2 bin 339 lira olarak hesaplandı.

AÇIKLANAN RAKAM MEMNUN ETMEDİ

Açıklanan tutar, işçi temsilcisi Türk-İş'i memnun etmedi. Yapılan açıklamada, "TÜİK'in açıkladığı rakamlar, maalesef çalışanların beklentilerinin altında kaldı" denildi.

TÜRK-İŞ'İN ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "İşveren ve hükümet; asgari ücret ile ilgili 3 bin liranın altında bir teklif getirmemelidir. Çünkü 3 bin liranın altındaki teklif, insanları mutlu edecek bir teklif olmaz, çalışanları mutlu edecek bir teklif olmaz. Asgari Ücret Tespit Komisyonuna 3 bin liranın üzerinde bir teklif getirilmelidir." dedi.

2021 ASGARİ ÜCRETİ AÇIKLANACAK

Son toplantıya, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev sahipliği yapıyor. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un başkanlığında yapılan ve 10.30'da başlayan toplantının sona ermesiyle 2021 yılında uygulanacak asgari ücret açıklanacak.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI