Ferdi Zeyrek’in ölümüne ilişkin bilirkişi raporu açıklandı

Yayınlama: 10.06.2025
Düzenleme: 10.06.2025 21:38
A+
A-

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, evinin havuzundaki arızayı kontrol ederken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Bilirkişi raporunda, havuzun makine dairesindeki sistemin korozyona uğradığı, bu nedenle kaçak akım koruma sisteminin işlevini yitirdiği belirtildi. Ayrıca, villanın ana şalterinde herhangi bir kaçak akım koruma önleminin bulunmadığı ifade edildi.

ZEYREK’İN ELEKTRİK AKIMINA MARUZ KALDIĞI BELİRLENDİ

Raporda, Zeyrek’in yaklaşık 68-80 volt dalgalanan elektrik akımına kapıldığı ve bu seviyedeki akımın öldürücü olabileceği vurgulandı.

OLAY YERİNDE DETAYLI İNCELEME YAPILDI

Kazanın ardından Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı tarafından Zeyrek’in evinde detaylı inceleme gerçekleştirildi. İtfaiye ve sağlık ekipleri ile Zeyrek’in komşularının da aralarında bulunduğu 20’den fazla kişinin ifadesi alındı.

BİLİRKİŞİ RAPORU SAVCILIĞA SUNULACAK

Makine ve elektrik mühendislerinden oluşan bilirkişi heyeti, havuz makine dairesi ile elektrik tesisatının standartların altında olduğunu ve tesisatta nem oluştuğunu belirledi. Yapı ruhsatına ilişkin detayların da ekleneceği raporun tamamlanarak Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edilmesi bekleniyor.

Bu trajik olay, elektrik güvenliği ve yapı denetimi konularında daha sıkı önlemler alınması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.