Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Polonya Silahlanma Ajansı (Agencja Uzbrojenia), ABD’den alınması planlanan 32 adet S-70i Black Hawk helikopteri için yürütülen süreci durdurduklarını açıkladı. Kararın gerekçesi, savunma önceliklerinde meydana gelen değişiklik olarak gösterildi.
Silahlanma Ajansı Sözcüsü Yarbay Grzegorz Polak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu alımın mevcut önceliklerle uyuşmadığını belirterek, “En yüksek önceliklere sahip görevleri yerine getirmeliyiz” dedi. Polak ayrıca, Merkez Malzeme Planlarında yapılan değişikliklerin doğal olduğunu ve zamanla yeniden değerlendirme yapılabileceğini vurguladı.
Erteleme kararı alınan S-70i Black Hawk helikopterleri, ABD merkezli Lockheed Martin’e ait Polonya’daki PZL Mielec tesislerinde üretiliyor. Bu modeller yalnızca Polonya ordusuna değil, polis birimlerine ve ihracat pazarlarına da hitap ediyor.
Öte yandan Polonya’nın ABD’den satın almayı planladığı 96 adet Apache AH-64D savaş helikopteri için süreç devam ediyor. 2028-2032 yılları arasında teslim edilmesi planlanan bu helikopterler, Polonya envanterindeki Mi-24’lerin yerini alacak. Bu sipariş, Polonya’nın uzun vadeli modernizasyon stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.
Kaynak: İHA