Trump Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi

Yayınlama: 25.06.2025
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile İran arasında yaşanan çatışmaların durdurulmasına yönelik ateşkes sürecindeki rolü nedeniyle Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi. Adaylık, ABD Kongresi’nin Georgia Temsilcisi Buddy Carter tarafından yapıldı.

TARİHİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI”

Temsilci Carter, Nobel Komitesi’ne yazdığı mektupta Trump’ın, “tarihi düşmanlık ve siyasi istikrarsızlığın hâkim olduğu bir bölgede” hızlı ve etkili bir şekilde ateşkesin sağlanmasında önemli bir rol oynadığını belirtti. Carter, “Bu anlaşma, birçok kişi tarafından imkânsız olarak görülüyordu. Ancak Trump, cesareti ve netliğiyle bu süreci başarıyla yönetti ve dünyaya umut verdi” ifadelerine yer verdi.

“DÜNYAYA UMUT IŞIĞI SUNDU”

Trump’ın liderliğinin bölgesel barışa katkı sunduğunu savunan Carter, bu çabanın uluslararası düzeyde takdir edilmesi gerektiğini vurguladı. “Başkan Trump, çatışmaların durmasına öncülük ederek, hem bölge halkı hem de küresel toplum için nadir bulunan bir barış umudu sundu” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.