Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile varılan ateşkesin ardından ilk kez kamuoyuna hitap etti. İran’a yönelik saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hamaney, ABD ve İsrail’e sert mesajlar verdi, İran halkının birlik içinde zafer kazandığını vurguladı.
Açıklamasında ABD’nin İsrail’i kurtarmak amacıyla doğrudan çatışmalara dahil olduğunu belirten Hamaney, “Ancak önemli bir başarı elde edemediler” dedi. İran’a yönelik saldırıların uluslararası mahkemelerde bağımsız şekilde takip edilmesi gerektiğini belirten Hamaney, ABD Başkanı’nın olayları olduğundan büyük gösterdiğini çünkü istediklerine ulaşamadıklarını ifade etti.
İsrail’e karşı kazanılan zaferi kutlayan Hamaney, “Bunca yaygara ve büyük iddialara rağmen, Siyonist rejim İran’ın darbeleri altında neredeyse çöktü ve ezildi. Böyle bir darbeyi hayal bile edemezlerdi” sözleriyle İsrail’i hedef aldı.
İran halkının gösterdiği birlik ve dayanışmaya dikkat çeken Hamaney, “Milletimiz yekvücut, omuz omuza, tek ses olarak durdu. Bu birlik, milletimizin büyüklüğünü gösteriyor ve gerektiğinde yeniden güçlü bir şekilde yankılanacaktır” dedi.
İran ordusunun saldırılar sırasında düşmanın çok katmanlı savunma sistemlerini aşarak birçok askeri hedefi imha ettiğini belirten Hamaney, “Bu, Siyonist rejime açık bir mesajdır. İran’a saldırmanın ağır bedelleri vardır. Bu zafer, silahlı kuvvetlerimiz ve halkımızın ortak başarısıdır” ifadelerini kullandı.
ABD’nin bölgedeki askeri üslerinin İran tarafından hedef alındığını vurgulayan Hamaney, “İran, ABD’nin El-Udeyd üssüne ağır bir darbe indirdi. Bu küçümsenemez. İran dilerse bu saldırıları tekrarlayabilir” dedi.
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik “teslim ol” çağrısını eleştiren Hamaney, “Artık konu nükleer enerji değil, doğrudan İran’ın teslim olması isteniyor. Böyle bir talep, tarihi ve milli iradesi güçlü bir millet için gülünçtür” diyerek tepki gösterdi.
Konuşmasının sonunda İran halkına seslenen Hamaney, “İran halkı her zaman zafer kazanacaktır. Allah bu milleti daima onurla korusun” diyerek konuşmasını tamamladı.
Kaynak:İHA