Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nda Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından düzenlenen etkinlikte dün akşam gözaltına alınan 43 kişiyle ilgili adli işlemler sürüyor. Gözaltına alınanlar arasında gazeteci İrfan Değirmenci, sosyal medya fenomeni Bekir Aslan ve TİP yöneticileri de bulunuyor.
Dün akşam gerçekleştirilen etkinliğin ardından gözaltına alınan 43 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Aralarında TİP Meclis Üyeleri, il yöneticileri ve parti üyelerinin de bulunduğu grubun 28’i, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
Gözaltına alınan gazeteci İrfan Değirmenci ve 12 kişi hakkında, yurt dışı çıkış yasağı ve imza atma şartı ile adli kontrol uygulanması talebiyle sulh ceza hâkimliğine sevk edildiği bildirildi. İlgili kişilerin yargı süreci hâlen devam ediyor.
Gözaltına alınanlar arasında, kısa süre önce tahliye edilen sosyal medya fenomeni Bekir Aslan (lakabı “Basel”) da yer aldı. Aslan, 77 gün süren tutukluluğunun ardından sadece 3 gün önce serbest bırakılmıştı.
Gözaltına alınanlar arasında yer alan gazeteci Ertuğrul Albayrak, kanser tedavisi görmekte olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı. Kalan 41 kişinin ise bugün öğle saatlerinde İstanbul Anadolu Adliyesi’ne sevk edildiği öğrenildi.