Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
ABD Dışişleri Bakanlığı’nda yürürlüğe giren yeniden yapılanma planı kapsamında bin 353 personelin görevine son verildi. İşten çıkarılanlar arasında bin 107 memur ve 246 diplomat bulunuyor. Başkent Washington’daki bakanlık binasında mesai arkadaşları, görevden alınanları alkışlarla uğurladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, kurumun mevcut yapısının çok büyük ve verimsiz olduğunu belirterek yüzde 15 oranında bir küçülmenin gerekliliğini vurgulamıştı. Bu doğrultuda yürütülen reform sürecinin ilk adımı olarak personel sayısında önemli bir azalmaya gidildi.
ABD’nin küresel insani yardımda öncü kurumu olan ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) da yeniden yapılanma kapsamında kapatıldı. Ajansın görevleri, artık doğrudan Dışişleri Bakanlığı bünyesinde yürütülecek.
Kaynak: İHA