Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Gelecek nesiller 15 Temmuz benzeri yıkım ve ihanetlere maruz kalmamak için her zaman tetikte, teyakkuzda ve tek yürek halinde duruş sergilemelidir” ifadelerini kullandı.
Bahçeli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye’nin Anadolu coğrafyasındaki varlığının mazisi, aynı zamanda vatan ve millet şuurunun milli birlik ruhuyla bayraklaşmasının övünç kaynağı olduğunu kaydetti.
Malazgirt Zaferi’nin yalnızca bir yurt kapısı değil, muasır bir medeniyet yolculuğu başlattığını belirten Bahçeli, Türk milletinin bin yıla yaklaşan tarihi boyunca dış müdahalelere, istila planlarına ve ihanet şebekelerine karşı defalarca mücadele verdiğini ifade etti. Bahçeli, 15 Temmuz 2016’nın da bu ihanet zincirinin son halkalarından biri olduğuna dikkat çekti.
FETÖ terör örgütü merkezli darbe girişiminin Türk milletinin sarsılmaz iradesiyle bertaraf edildiğini belirten Bahçeli, “15 Temmuz gecesi mermilere direnip tanklara meydan okuyan, savaş uçaklarına kafa tutan Türk milleti, bizatihi kutlu varlığına sahip çıkmıştır” dedi.
Bahçeli, karanlıktan medet umanların 15 Temmuz gecesi pişman olduklarını vurgulayarak, bu ihanetin hiçbir zaman unutturulmaması gerektiğini söyledi. Gelecek nesillerin benzer tehditlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, birlik ve dayanışma içinde olunduğu sürece hiçbir düşman odağının Türkiye’ye zarar veremeyeceğini kaydetti.
Bahçeli, mesajının sonunda 15 Temmuz şehitlerine Allah’tan rahmet, gazilere uzun ömürler dilerken; Türk milletini saygı ve muhabbetle selamladı. Ayrıca Cumhur İttifakı’nın yeni yüzyılda huzur, barış ve refahın teminatı olacağına inandığını da belirtti.
Kaynak: İHA