BAE Lideri El Nahyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye geliyor

Yayınlama: 15.07.2025
Düzenleme: 15.07.2025 17:39
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed El Nahyan’ın 16 Temmuz 2025 tarihinde Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacağını duyurdu. Ziyaretin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine gerçekleşeceği belirtildi.

KRİTİK GÖRÜŞMELER CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDE

El Nahyan’ın Türkiye ziyareti kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde, Türkiye ile BAE arasındaki stratejik ilişkilerin geliştirilmesi, ekonomik iş birliklerinin derinleştirilmesi ve siyasi temasların artırılması gibi konuların ele alınması bekleniyor.

İLK STRATEJİK KONSEY TOPLANTISI YAPILACAK

Duran’ın açıklamasında dikkat çeken bir diğer unsur ise Türkiye ile BAE arasında 2023 yılında kurulan Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in ilk toplantısının bu vesileyle icra edilecek olması. Bu toplantının, iki ülke arasındaki iş birliğini kurumsal bir zemine taşıması ve ilişkilerin çok boyutlu gelişimine katkı sunması bekleniyor.

BÖLGESEL VE KÜRESEL MESELELER MASADA OLACAK

Ziyaret sırasında sadece ikili ilişkiler değil, aynı zamanda bölgesel ve küresel gelişmelerin de gündeme geleceği bildirildi. Görüşmelerde enerji, savunma, yatırım, teknoloji ve ticaret alanlarında atılabilecek ortak adımlar değerlendirilecek. Ayrıca Orta Doğu’daki mevcut jeopolitik gelişmeler ve küresel diplomatik dengeler üzerine de görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor.

 

Haber Merkezi: Melisa Altuntaş

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.