Genç kadınlar için bir fırsat kapısı daha açıldı

Yayınlama: 22.07.2025
Düzenleme: 22.07.2025 11:15
A+
A-

Kariyerinde fark yaratmak isteyen genç kadınlar için önemli bir fırsat daha kapıda. 15 yıldır sürdürülen ve bugüne kadar binlerce kadının hayatına dokunan Geleceğin Kadın Liderleri Programı (GKL), yeni dönem başvurularını almaya başladı.

GKL PROGRAMINDA 15. YIL HEYECANI

Sanofi Türkiye ile Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle 2010 yılından bu yana yürütülen Geleceğin Kadın Liderleri Programı, 15. yılında da genç kadınları liderlik yolculuğuna davet ediyor. Bu yıl seçilecek 100 katılımcı, iş dünyasına hazırlık sürecinde ihtiyaç duydukları bilgi, beceri ve sosyal ağlara erişme şansı yakalayacak.

Bugüne kadar 1.850 genç kadının mezun olduğu program, kadınların iş gücüne katılımını artırmayı, özgüvenlerini güçlendirmeyi ve toplumsal görünürlüklerini artırmayı hedefliyor.

BAŞVURULAR 31 AĞUSTOS’A KADAR DEVAM EDECEK

Programa, 2025 veya 2026 yılında üniversiteden mezun olacak; tercihen burslu öğrenim görmüş, staj veya yarı zamanlı iş deneyimi bulunan, sosyal sorumluluk projelerinde aktif yer almış, gelişime açık ve yüksek kariyer hedefi olan genç kadınlar başvurabiliyor. Başvurular 31 Ağustos 2025 tarihine kadar geleceginkadinliderleri.org adresi üzerinden yapılabiliyor.

İSTANBUL’DA YÜZ YÜZE EĞİTİMLERLE GÜÇLÜ BİR BAŞLANGIÇ

Programa kabul edilen 100 genç kadın, 6–7 Kasım tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek yüz yüze eğitimlere katılacak. Katılımcılar burada teknoloji, proje yönetimi, girişimcilik ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda eğitim alırken; hikâye anlatıcılığı, ilişki tasarımı gibi kişisel gelişim konularında da kendilerini geliştirme fırsatı bulacak.

MEZUNLAR GKL AĞINA KATILIYOR

Eğitim sürecinin sonunda sertifikalarını alan katılımcılar, geniş ve birbirini destekleyen bir mezun ağına dahil oluyor. Ayrıca her yıl düzenlenen GKL İlham Buluşmaları sayesinde katılımcılar, kendi başarı hikâyelerini Türkiye’nin öncü isimleriyle aynı sahnede paylaşma şansı elde ediyor.

PROGRAMIN ETKİSİ ÇARPICI: HER 1 LİRA, TOPLUMA 6 LİRA OLARAK DÖNÜYOR

15 yıldır aralıksız devam eden programın mezunlarının yüzde 92’si aktif iş yaşamında yer alıyor. Bu mezunlardan yüzde 22’si üst düzey yönetici, yüzde 6’sı ise kendi işini kurarak girişimci oldu. Yatırımın Sosyal Geri Dönüşü (SROI) raporuna göre, programa yapılan her 1 birimlik yatırım topluma 6 katıyla geri dönüyor.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.