Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
ABD Başkanı Donald Trump, Kamboçya ve Tayland başbakanlarıyla gerçekleştirdiği telefon görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Trump, her iki ülkenin de hızlı bir ateşkes ve nihai barış süreci için derhal bir araya gelmeyi kabul ettiğini söyledi.
Truth Social üzerinden yaptığı paylaşımda Trump, “Kamboçya Başbakanı ile çok iyi bir görüşme gerçekleştirdim ve kendisine Tayland’ın Başbakanı ile yaptığım görüşmeleri aktardım. Her iki taraf da derhal bir ateşkes ve barış istiyor. Ayrıca ABD ile ‘Ticaret Masasına’ geri dönmek istiyorlar ki, bu bizim açımızdan savaş durana kadar uygun değildir” ifadelerini kullandı.
Trump, her iki ülkenin zengin bir tarih ve kültüre sahip olduğunu vurgulayarak, “Umarım önümüzdeki yıllarda iyi geçinmeye devam ederler. Her şey sona erdiğinde ve barış sağlandığında, her iki ülkeyle de Ticaret Anlaşmalarımızı sonuçlandırmayı dört gözle bekliyorum” dedi.
Kaynak:İHA