anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

ABD'nin köklü bankası dolar için rapor hazırladı

ABD'nin köklü bankalarından Citibank, hazırladığı raporda salgına karşı üretilen aşıların dağıtılmaya başlamasının ardından Fed'in gevşek para politikası nedeniyle 2021 yılında doların yüzde 20 değer kaybedebileceği tahmininde bulundu.
 Tarih: 17-11-2020 12:00:00
ABD'nin köklü bankası dolar için rapor hazırladı

 

Ayın 19'unda açıklanması beklenen faiz kararına beklenirken Amerika'nın en büyük ve en köklü bankalarından biri olan Citibank, doların geleceğine ilişkin detaylı bir araştırma raporu hazırladı.

DOLAR YÜZDE 20 DEĞER KAYBEDEBİLİR

Citibank, koronavirüs salgınına karşı geliştirilen aşıların yaygın dağıtımı ve devam etmekte olan gevşek para politikası nedeniyle ABD dolarının gelecek yıl yüzde 20 kadar değer kaybedebileceği tahmininde bulundu. ABD'li banka dün yayınladığı araştırma raporunda, "Uygun ve yaygın olarak dağıtılacak aşılar piyasaya çıktığında, bunun dolardaki aşağı yönlü yapısal trendde bir sonraki satış pozisyonlarına geçilmesine yol açacağına inanıyoruz. Böyle bakıldığında, dolardaki değer kaybının önden yüklemeli gerçekleşme olasılığı ve doların 2021'de yüzde 20 kadar düşme potansiyeli bulunuyor" denildi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI