Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
ABD Yüksek Mahkemesi, çete üyesi olmakla suçlanan bir grup Venezuelalı göçmenin Trump yönetimi tarafından sınır dışı edilmesini, nadiren kullanılan bir savaş zamanı yasası çerçevesinde geçici olarak durdurdu. Mahkeme, gözaltındaki kişilerin sınır dışı edilmemesi yönünde karar verdi.
Muhafazakar yargıçlar Clarence Thomas ve Samuel Alito, karara karşı çıktı. ABD Başsavcısı D. John Sauer, geçici emrin kaldırılmasını talep etti.
Trump hükümeti, Yüksek Mahkeme’nin bu kararı kaldırmasını talep ederek, göçmenlerin sınır dışı edilmesi yönündeki adımların yasallığına olan güvenini vurguladı. Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, yönetimin nihayetinde galip geleceğine olan inancını ifade etti.
Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU), Venezuelalı göçmenlerin, Yüksek Mahkeme’nin öngördüğü yargı denetimi sağlanmadan sınır dışı edilme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. ACLU, Trump yönetiminin bu göçmenleri, yalnızca savaş zamanlarında kullanılan 1798 tarihli bir yasaya dayanarak sınır dışı etmeye hazırlandığını ifade etti.
Kaynak: İHA