Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
ABD’nin doğu ve güney bölgelerinde etkili olan şiddetli fırtına, Pensilvanya, Texas ve Oklahoma eyaletlerinde ciddi hasara yol açtı. Yetkililer, yaşanan afet nedeniyle toplam 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Fırtına, özellikle Oklahoma’nın güneyi ile Texas’ın kuzeyinde etkili oldu. Şiddetli yağış nedeniyle birçok cadde sular altında kaldı. Oklahoma’da sel sularına kapılan iki kişi yaşamını yitirdi. Çok sayıda araç sel nedeniyle sürüklendi, bazı sürücüler son anda kurtarıldı. Lexington kentinde ise yükselen sular nedeniyle birçok kişi evlerinden tahliye edildi.
ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Texas’ta bulunan Dallas Love Field ve Dallas-Fort Worth Uluslararası Havalimanı’nda fırtına nedeniyle operasyonların geçici olarak durdurulduğunu, yüzlerce uçuşun iptal edildiğini duyurdu.
Pensilvanya eyaletinde ise fırtına elektrik direkleri ve ağaçların devrilmesine yol açtı. Yaşanan kazalar sonucu dört kişi hayatını kaybetti. Eyalet genelinde 400 binden fazla ev ve iş yerinin elektriksiz kaldığı bildirildi.
Ulusal Hava Durumu Servisi, fırtına etkisinin henüz sona ermediğine dikkat çekerek, gök gürültülü sağanakların bölgede yarına kadar devam edebileceği uyarısında bulundu. Yetkililer vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.
Kaynak:İHA