SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

ABD’de silahlı saldırı dehşeti: 3 polis öldü, 2 polis ağır yaralandı

Haber görseli

ABD’nin Pensilvanya eyaletine bağlı York County bölgesinde görev başındaki polis memurlarına yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Yerel yetkililerin aktardığı bilgilere göre, yürütülen bir soruşturma sırasında kimliği açıklanmayan bir saldırgan, saat 14.00 civarında polisleri hedef aldı. Olayda üç polis memuru hayatını kaybederken, iki polis memuru da ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Pensilvanya Eyalet Polisi Komiseri Christopher Paris, saldırganın polis tarafından vurularak öldürüldüğünü açıkladı. Olay sonrası bölgedeki okullara “güvenli alanlara sığınma” uyarısı yapılırken, kısa süre sonra halk için aktif bir tehdit kalmadığı duyuruldu.

VALİ SHAPIRO’DAN KINAMA: “ŞİDDET OLAYLARI KABUL EDİLEMEZ”

Pensilvanya Valisi Josh Shapiro, saldırının ardından bölgeye giderek hayatını kaybeden polislerin aileleriyle bir araya geldi. Shapiro yaptığı açıklamada, “Bu bölgeye, bu eyalete, bu ülkeye hizmet etmiş üç değerli insan hayatını kaybettiği için çok üzgünüz. Bu tür şiddet olayları kabul edilemez. Toplum olarak daha iyisini yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Vali Shapiro, saldırıda hayatını kaybeden polislerin anısına eyaletteki tüm bayrakların yarıya indirilmesi talimatını verdi.

FBI VE FEDERAL BİRİMLER BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

ABD Adalet Bakanı Pam Bondi, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, FBI ile Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu’nun yerel kolluk kuvvetlerine destek amacıyla bölgeye gönderildiğini duyurdu. Kolluk kuvvetlerine yönelik şiddetin “kabul edilemez” olduğunu vurgulayan Bondi, yaşamını yitiren polis memurları için dua çağrısında bulundu.

FBI Direktörü Kash Patel de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Dualarımız ölen polis memurları, aileleri ve tüm York County için” mesajını vererek FBI’ın sahada olduğunu teyit etti. Yetkililer, saldırıyla ilgili kapsamlı soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.

Kaynak:İHA