Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul'un Fatih ilçesinde meydana gelen patlama sonucu iki binanın çökmesiyle ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını açıkladı. Bakan Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında iki Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini belirtti. Soruşturmanın, olayın tüm yönlerinin titizlikle incelenmesini kapsadığını ifade eden Bakan, vatandaşların güvenliği ve sorumluların tespit edilmesinin öncelikli olduğunu vurguladı.
OLAYIN AYRINTILARI VE SORUŞTURMA SÜRECİ
Bakan Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Fatih’teki patlamanın ardından binaların çökmesi olayının adli soruşturma kapsamında detaylı şekilde araştırıldığını kaydetti. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarının olay yerinde incelemelerde bulunduğu, tanık ifadelerinin alındığı ve teknik delillerin titizlikle değerlendirildiği aktarıldı. Gürlek, soruşturmanın şeffaf bir şekilde yürütüleceğini ve gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.
ENKAZ ALTINDAKİ VATANDAŞLARA MÜDAHALE VE DESTEK ÇALIŞMALARI
Bakan Gürlek, enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşmak için görev yapan arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti. Ekiplerin fedakarca çalıştığını belirten Gürlek, yaralanan vatandaşlara acil şifalar dileyerek, yetkililerin olay yerinde çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade etti. Bakan ayrıca, soruşturmanın yanı sıra olayın meydana gelme nedenlerinin tespit edilmesinin ve benzer kazaların önlenmesinin önemine dikkat çekti. Gürlek, tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve vatandaşların güvenliği için gerekli tüm adımların atıldığını sözlerine ekledi.