Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
AK Parti’nin 8. Olağan Büyük Kongresi, 23 Şubat Pazar günü Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Büyük Kongresi’nin Pazar günü yapılması öncesinde kulislerde yoğun bir hareketlilik yaşanıyor.
Kuruluşunun ardından 15 ay içinde, 3 Kasım 2002’de katıldığı ilk genel seçimde iktidara gelen ve 23 yıldır Türkiye’yi yöneten AK Parti, 8. Olağan Büyük Kongresi’ni “Adında AK, Işığında İstikbal” ana sloganıyla 23 Şubat Pazar günü Ankara’da gerçekleştirecek.
Seçilen slogana ek olarak; “Adında AK, Işığında İstikrar“, “Adında AK, Işığında Kalkınma” ve “Adında AK, Işığında Adalet” sloganlarının da kullanılacağı belirtti. Gerçekleştirilecek kongrede 1607 delegenin oy kullanacağı ve yeni şarkının da tanıtılması kısa film gösteriminin sunulması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Tazelenme fırsatı olarak görüyoruz” dediği büyük kongrenin öncesinde ve sonrasında bazı değişiklikler yapması muhtemel görünüyor. Kongrede kadınlar ve gençlere yönelik düzenlemelere vurgu yapılacağı ayrıca demografik yapının da göz önünde bulundurulacağı düşünülüyor. Kongre ile birlikte kabine ve Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) yer alacak yeni isimlerin ve değişikliklerin bu hafta içerisinde netleşmesi bekleniyor.
Kulislerde yer alan bazı iddialara göre, Cumhurbaşkanı’nın kapsamlı bir kabine değişikliğini bir sonraki toplantıya bırakabileceği yönünde seyrediyor. 31 Mart Yerel Seçimlerinde olduğu gibi sınırlı bir değişim de mümkün görünüyor. Bu bağlamda, toplu bir kabine değişikliği yerine sınırlı bir değişime gidilebileceği de konuşuluyor.
Haber Merkezi: Melisa Altuntaş