O lokantadan geçen ünlüler

Ankara'da 60 yıllarda çeşitli meyhane ve lokanta iletmiş olan İlhan Altıntaş’ın çok sayıda ünlü ismin yer aldığı anıları yayımlandı.
 Tarih: 04-02-2020 14:26:41
O lokantadan geçen ünlüler

Altıntaş, Ankara'da 1960-1995 yılları arasında işlettiği mekanlarda, cumhuriyet tarihinin kültür, sanat ve edebiyat tarihinde izler bırakan pek çok ünlü ismi ağırladı.

Geçen sene hayatını kaybeden İlhan Altıntaş’ın, sağlığındayken aktardığı anılarını oğlu İlkay Altıntaş kaleme aldı. “Dostça İlhan/Bir Meyhanecinin Anıları” isimli kitap, Dorlion Yayınları’ndan çıktı. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu olarak görev yapan İlkay Altıntaş, kitabında Artvin'den Ankara'ya kadar geçen süreci anlatıyor.

Altıntaş, kitabı, “hayatı avuçlarının içinde tutmaya çok küçük yaşta karar vermiş birinin, babasının hikâyesi” olarak tanımladı.

Altıntaş, kitapta babasının ünlülerle yaşadığı anılardan şöyle bahsetti: 

“İlk maaşını veren Nusret Uzgören’i, elbise dolabından çıkan Atatürk’ü, felsefe yaptığı Veysel Öngören’i, Boyabat’ta rakı içtiği Ahmet Muhip Dranas’ı anlattı. 

“Kahkahalarla güldüğü Ali Özoğuz’u, seslerinin önünde yerlere kadar eğildiği Behiye Aksoy’u, Abdullah Yüce’yi, Ruhi Su’yu, Müzeyyen Senar’ı, asker arkadaşı Ferit Edgü’yü, öğretmeni gibi gördüğü Şahap Sıtkı’yı, iyi resim çizer dediği Metin Altıok’u, sol yumruğunu öptüğü Hasan Hüseyin Korkmazgil’i, kadim dostu Salih Kalyon’u anlattı. 

“Ümit Yaşar Oğuzcan’ı, Fikret Otyam’ı, Altan Erbulak’ı, Yıldırım Önal’ı, Nezihe Meriç’i, Salim Şengil’i, Mümtaz Sevinç’i unutmadı.”

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI