Meteorolojiden toz taşımı uyarısı

Dün yapılan sağnak yağış uyarısından sonra bugün de Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklığın düşeceği ve yağışların görüleceği belirtildi.
 Tarih: 06-03-2020 09:11:29
Meteorolojiden toz taşımı uyarısı

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Düzce, Zonguldak, Samsun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu bölge genelinde toz taşınımı hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Yağış alan yerlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelerde göre; Antalya merkez ve doğu ilçelerinde (Serik, Manavgat, Alanya) önümüzdeki 3 saat içerinde gök gürültülü sağanak yağışla birlikte yerel dolu yağışı ve kıyı kesimlerde hortum oluşma riski bulunduğundan vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Türkiye'nin güney kesimlerinde bu gece saatlerinden itibaren görülecek toz taşınımı hadisesinin, yarın (Cuma) akşama kadar Doğu Akdeniz kıyı kesimlerinde (Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye), yarın (Cuma) akşam ile Cumartesi (07.03.2020) öğle saatleri arasında Güneydoğu Anadolu bölge genelinde etkili olması beklendiğinden başta yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesi ve görüş mesafesinde azalma ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL

 9°C, 15°C Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerine kadar sağanak yağışlı
ANKARA

 4°C, 13°C Çok bulutlu, gece ve yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra hafif yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR

 9°C, 17°C Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI