anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Amazon.com: "Alexa.com kapanıyor"

Dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan Amazon, internet siteleri hakkında analizler ve sıralamalar gibi önemli verileri kullanıcılarına sağlayan hizmet Alexa.com'u bugün kapatıyor.
 Tarih: 02-05-2022 14:16:35   Güncelleme: 02-05-2022 14:24:35
Amazon.com:

Dünyanın en büyük şirketleri arasında bulunan e-ticaret devi Amazon, bir alışveriş sitesinden çok daha fazla hizmeti bünyesinde bulunduruyor. Birçok alanda faaliyet gösteren ABD merkezli şirketin en ünlü hizmetlerinden birisi de Alexa’ydı. Alexa.com, internet sitelerinin trafikleri, sitelerin global sıralaması, anahtar kelime analizi, sitelerde harcanan vakit gibi birçok konuda kullanıcılarına veri sunuyordu.

Ancak bizim de sizlere aktardığımız üzere, 25 yıl önce kurulan Alexa’nın geçtiğimiz aylarda emekliye ayrılacağı ifade edilmişti. Bu açıklamalarda internet kullanıcılarına önemli hizmetler sunan hizmetin 2022 yılının mayıs ayında kapatılacağı belirtilmişti. Şimdi ise o gün geldi çattı. 20 yıldır internet siteleri hakkında veriler sunan Alexa, bugün; yani 1 Mayıs’ta kapatılıyor. 

Alexa.com, bugünden itibaren kapatılıyor Alexa’nın bugünden itibaren hizmetlerini durduracağını belirten Amazon, yaptığı açıklamalarda, “25 yıl önce Alexa Internet’i kurduk. Dijital kitlenizi bulmanıza, bu kitleye erişmenize ve dönüştürmenize yardımcı olmak için 20 yıl çalıştıktan sonra 1 Mayıs 2022’de Alexa.com’u kullanımdan kaldırma konusunda oldukça zor bir karara vardık. Rekabet analizi, içerik araştırması, anahtar kelime çalışmaları ve daha birçok şey için bizi kaynak edindiğiniz için çok teşekkür ederiz. Size hizmet vermekten gurur duyduk” ifadelerini kullandı.

Alanının öncülerinden olan Alexa, belirttiğimiz gibi internet siteleri hakkında önemli verileri kullanıcılarına sunuyordu. Bu bilgilerin bir kısmı ücretsiz, daha gelişmiş analizler gibi hizmetler ise aylık bir ücret karşılığında abone olan müşterilere sağlanıyordu. Kapanma kararının da popülerliğini kaybetmesinden kaynaklı olabileceği söyleniyordu. Şirket, önceki açıklamalarında 8 Aralık 2021’den itibaren yeni abonelikler sunmayı bıraktığını, 15 Aralık’tan itibaren ise API’lerin kullanımdan kaldırıldığını ifade etmişti. Bunun yanı sıra, mevcut aboneliklerin 1 Mayıs 2022’ye; yani bugüne kadar etkin kalacağı ancak bugünden sonra Alexa.com’a erişimin kesileceği aktarılmıştı.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER BİLİM-TEKNİK Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI