Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan bir sitedeki 26 katlı binada çıkan yangın, paniğe ve can kayıplarına neden oldu. Alevler saatlerce süren müdahalenin ardından kontrol altına alınırken, aralarında bir bebek de olan üç kişi yaşamını yitirdi.
Yangın, Çankaya’nın Alacaatlı Mahallesi’nde bulunan lüks bir sitedeki 26 katlı apartmanın 4. katında saat 22.00 sularında çıktı. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın, kısa sürede üst katlara sıçradı. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis, UMKE ve AFAD ekibi sevk edildi.
Ekipler olay yerine ulaştıktan sonra binada mahsur kalan kişilerin tahliyesine başladı. Alevlerin yoğunluğu nedeniyle itfaiye ekipleri, yüksek katlara müdahalede zorluk yaşadı. Bazı bina sakinleri itfaiye merdivenleriyle, bazıları ise bina içinden tahliye edildi.
Yangın yaklaşık 4 saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Binada soğutma çalışmaları sabah saatlerine kadar devam etti.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, yangında ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında 3,5 aylık bir bebek de bulunuyor. Ayrıca, 7’si itfaiye eri olmak üzere toplam 39 kişi dumandan etkilenerek tedavi altına alındı.
112 Acil Sağlık ekipleri, 26 kişiyi olay yerinde ayakta tedavi ederken, durumu daha ciddi olan 20 kişi Ankara’daki farklı hastanelere (Bilkent Şehir Hastanesi, Etlik Şehir Hastanesi, Gazi Üniversitesi Hastanesi) sevk edildi. Hastaneye kaldırılan kişilerden birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri, binada detaylı bir çalışma yürütüyor. Elektrik kontağı ihtimali üzerinde durulurken, kesin nedenin yapılacak teknik inceleme sonrası belirleneceği ifade edildi.
Kaynak:Haber Merkezi