Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), 25 Aralık Perşembe günü kent genelinde bakım, onarım ve arıza çalışmaları nedeniyle bazı ilçelerde planlı ve plansız su kesintileri uygulanacağını açıkladı. ASKİ, çalışmaların tamamlanmasının ardından suyun kademeli olarak yeniden verileceğini belirterek vatandaşlardan anlayış istedi.
YENİMAHALLE’DE PLANSIZ SU KESİNTİSİ
Kesinti Türü: Plansız
Arıza Tarihi: 24 Aralık 2025 - 22.55
Tahmini Tamir Saati: 25 Aralık 2025 - 17.00
Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanlığı tarafından P1-P2 pompa istasyonları arasındaki iletim hattı çalışmaları sırasında, Anadolu Mahallesi 494. Sokak’ta bulunan 100 mm çaplı ductil boruda arıza meydana geldi.
Arıza nedeniyle belirtilen saatler arasında su verilemeyecek. ASKİ ekiplerinin arızayı gidermek için sahada çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
Etkilenen Yer:
-
Anadolu Mahallesi 494. Sokak
KAZAN’DA PLANLI SU KESİNTİSİ
Kesinti Türü: Planlı
Kesinti Tarihi: 25 Aralık 2025
Saat: 08.30 - 17.30
ASKİ, devam eden kuraklık ve artan nüfus nedeniyle su kaynakları üzerindeki yükün arttığını belirtti. Bu kapsamda Kazan ilçesi Saray Mahallesi’nde planlı ve geçici su kesintisi uygulanacak.
Çamlıdere Barajı’nda su arzını artırmaya yönelik çalışmaların birkaç gün içinde tamamlanacağı ve benzer sorunların büyük ölçüde giderileceği ifade edildi.
Etkilenen Yerler:
-
Saray Mahallesi Keresteciler Sanayi Sitesi’ne bağlı cadde ve sokaklar
ETİMESGUT’TA BASINÇ DÜŞÜKLÜĞÜ UYARISI
Kesinti Türü: Plansız / Geçici Basınç Düşüşü
Başlangıç: 24 Aralık 2025 – 17.20
Tahmini Bitiş: 26 Aralık 2025 – 01.00
Yoğun su kullanımı nedeniyle Etimesgut ilçesindeki bazı mahallelerde geçici basınç düşüklüğü yaşanabileceği bildirildi. ASKİ, su kesintisi yerine basınç düşüşü ihtimaline dikkat çekerek ekiplerin süreci yakından takip ettiğini açıkladı.
Etkilenen Yerler:
-
Şehit Ali Mahallesi
-
Orhun Mahallesi
-
Turkuaz Mahallesi’nin bir bölümü
ASKİ, tüm ilçelerde yürütülen çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını ve suyun kademeli olarak yeniden verileceğini duyurdu.
Kaynak: Haber Merkezi