Artvin’in Ardanuç ilçesinde meydana gelen çığ düşmesi sonrası, kar altında kalan 2 çobanı bulmak için arama kurtarma çalışmaları yeniden başlatıldı.
Artvin Valisi Turan Ergün, çığın düştüğü Zekeriyaköy köyüne gelerek sahada incelemelerde bulundu. Yetkililerden son duruma ilişkin bilgi alan Ergün, gece saatlerinde olumsuz hava koşulları ve yoğun fırtına nedeniyle ara verilen çalışmaların sabah itibarıyla yeniden başladığını duyurdu.
AFAD VE GÖNÜLLÜ EKİPLER SAHADA
Vali Ergün, AFAD Arama ve Kurtarma Daire Başkanı Kartal Muhcı’nın da bölgeye intikal ettiğini, Erzurum’dan gelen uzman AFAD ekiplerinin sahada aktif görev yaptığını vurgulandı.
Arama kurtarma çalışmalarına ayrıca jandarma ekipleri ile sivil toplum kuruluşlarına bağlı gönüllü arama kurtarma timlerinin de katıldığı bildirildi.
YAKLAŞIK 100 KİŞİLİK EKİP ARAMA YAPIYOR
Sahada yaklaşık 100 kişilik bir ekibin dönüşümlü olarak görev yaptığını ifade eden Ergün, çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü vurguladı. Hava şartlarının öğleden sonra daha da ağırlaşmasının beklendiğini belirten Ergün, ekiplerin güvenliğinin öncelik olduğunu belirtti.
“CAN GÜVENLİĞİ ÖNCELİĞİMİZ”
Vali Ergün, çığ riskinin devam ettiğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Ekiplerimize, risk hissettikleri noktada çalışmaları derhal durdurmaları yönünde yetki verdik. Önceliğimiz sahada görev yapan personelimizin can güvenliği.”
YOL AÇMA VE ULAŞIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Artvin İl Özel İdaresi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, iş makineleriyle olay yerine ulaşımı sağlayan güzergâhta yol açma çalışmalarını sürdürüyor.
ÇIĞ SÜRÜYLE BİRLİKTE GELEN ÇOBAN GRUBUNU VURDU
Edinilen bilgilere göre, Erzurum’un Olur ilçesinden yaklaşık 1200 küçükbaş hayvanın bulunduğu sürüyü Ardanuç ilçe merkezine getirmek üzere yola çıkan 6 kişilik çoban grubunun üzerine, dün Zekeriyaköy köyünün Aksu mevkisinde çığ düştü.
Olayda çığ altında kalan 3 çoban kendi imkânlarıyla kurtulurken, 1 çobanın cansız bedenine ekipler tarafından ulaşıldı. Kayıp 2 çoban için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Kaynak: AA