Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sivas’ta yapımı tamamlanan Aşık Veysel Şatıroğlu ve Yöresel Müzik Aletleri Müzesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, Aşık Veysel’in hayatından kesitler sundu. Uzun, “Veysel’in gözü görmüyordu ama gönül penceresi tamamen açıktı. Şiirlerinde sevgi başta olmak üzere dürüstlük, adalet ve yardımseverlik gibi birçok değere yer verdi. Bu müze ile ona olan vefa borcumuzu ödemek istiyoruz” dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de törende yaptığı konuşmada Aşık Veysel’i Türk milletinin en önemli değerlerinden biri olarak tanımladı. “O, aşıklık geleneğinin en kıymetli temsilcilerindendir. Eserleri insan sevgisi, vatan ve Allah sevgisiyle yoğrulmuştur. Milletimiz yaşadıkça onun eserleri de yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ise müzenin kente hayırlı olmasını dileyerek, “Bir milletin ruhu onun ezgilerinde, hikayelerinde ve sözlerinde yaşar. Bu tür eserler sadece geçmişi değil, geleceğe bırakılan bir kültürel mirası temsil eder” dedi.
Kaynak: İHA