Ayaslı-Korkmaz davasında dikkat çeken savcılık dilekçesi

Yayınlama: 22.07.2025
A+
A-

ABD’de görülen davada savcılık, Sezgin Baran Korkmaz’ın Türk yetkililere karşı tanıklık yaptığı iddialarını yalanladı. Ayaslı’nın iddiaları için “manipülatif ve temelsiz” denildi.

ABD’de iş insanı Yalçın Ayaslı’nın Sezgin Baran Korkmaz’a karşı açtığı RICO davasında, savcılıktan çarpıcı bir dilekçe geldi. California Merkez Bölge Mahkemesi’ne sunulan savunma dilekçesinde, Ayaslı’nın iddialarının manipülatif olduğu vurgulandı ve Korkmaz’ın Türk yetkililer hakkında tanıklık yaptığına dair iddiaların “asılsız” olduğu ifade edildi.

“TÜRK DEVLET YETKİLİLERİ HAKKINDA TANIKLIK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Savcılık, Korkmaz’ın hiçbir zaman kara para aklama suçlamasını kabul etmediğini, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında muhbirlik yapmadığını ve Türk devleti aleyhine tanıklık yapmadığını belirtti. Dilekçede, “Sezgin Baran Korkmaz’ın Türk devlet yetkilileri hakkında herhangi bir tanıklığı veya itirafçılığı söz konusu değildir” denilerek, Ayaslı’nın beyanlarının temelsiz olduğu ve korkutma amacı taşıdığı vurgulandı.

GİZLİ DOSYA, GERÇEK DIŞI İDDİALAR

Utah Bölgesi Federal Mahkemesi’nde Korkmaz hakkında devam eden ceza davasının gizli olduğu belirtilirken, Ayaslı’nın dilekçesindeki birçok bilginin tamamen yanlış ve yanıltıcı olduğu bildirildi. Savcılık, Korkmaz’ın tahliyesinin Eric Adams davasıyla hiçbir ilgisi bulunmadığını da ekledi.

“ABD’NİN TÜRK YETKİLİLER HAKKINDA SORUŞTURMASI YOK”

Savcılık açıklamasında, “ABD’nin Türk hükümet yetkilileri hakkında açık veya gizli bir soruşturması bulunmamaktadır” ifadeleriyle bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ayrıca, Korkmaz’ın ABD’ye ödediği borcun miktarıyla ilgili iddiaların da yanlış olduğu dilekçede yer aldı.

BORAJET SATIŞI VE SAVCILIĞIN DİKKATİ

Dilekçede, Ayaslı’nın Korkmaz’ı “ABD adına çalışan bir muhbir” gibi göstermeye çalıştığı ve bunun kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu belirtildi. Savcılık, ayrıca Ayaslı’nın BoraJet satışındaki usulsüzlüklerinin Türk mahkemelerinde tespit edildiğini ve 65 milyon dolarlık dolandırıcılığın ortaya çıkarıldığını hatırlattı.

“MAHKEME DURDURMA KARARINI SÜRDÜRSÜN”

Savcılık, Ayaslı’nın mahkemeyi ve kamuoyunu yönlendirme çabalarına dikkat çekerek, durdurma kararının sürdürülmesini istedi. Korkmaz’ın davasına ilişkin yükümlülüklerini büyük ölçüde yerine getirdiği de dilekçede vurgulandı. Korkmaz’ın avukatı ise, “Ayaslı’nın Korkmaz’ı şeytanlaştırmasına izin verilmemeli” açıklamasında bulundu.

TÜRK MAHKEMESİNDEN AĞIR CEZALAR

Öte yandan İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Ayaslı hakkında BoraJet satış sürecinde muhasebe kayıtlarını çarpıttığı ve özel belgede sahtecilik yaptığı gerekçesiyle 12 yıl hapis cezasına hükmetmişti.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.