Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Savunma Bakanlığı, İran’ın ABD-İsrail saldırılarına misilleme olarak başlattığı saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, ülkeye gönderilen 174 balistik füze ile 689 insansız hava aracına (İHA) müdahale edildiğini duyurdu.
FÜZE VE İHA MÜDAHALELERİ
Açıklamada, bugün 9’u balistik, 6’sı seyir füzesi olmak üzere toplam 15 füze ve 148 İHA’nın hava savunma sistemleri tarafından engellendiği belirtildi. İran’ın saldırılarının başlamasından bu yana atılan 174 balistik füzenin 161’inin imha edildiği, 13’ünün ise denize düştüğü aktarıldı. Ayrıca 689 İHA’dan 645’inin düşürüldüğü, 44’ünün ülke topraklarına isabet ettiği ifade edildi.
Saldırılar sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği, 68 kişinin yaralandığı ve bazı sivil yerleşim yerlerinde hasar meydana geldiği bildirildi.
BAE’DEN SERT TEPKİ
Savunma Bakanlığı, İran’ın saldırılarını “açık bir saldırganlık eylemi” ve “uluslararası hukukun ihlali” olarak nitelendirdi. Ülkenin güvenliğini ve istikrarını korumak için gerekli tüm önlemlerin alınacağı vurgulandı.
