Bahçeli’den canlı yayına sürpriz mesaj: “Barış tek kanatlı bir kuş değildir”

Yayınlama: 17.05.2025
Düzenleme: 17.05.2025 10:00
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Erzurum Milletvekili ve HDK Eş Sözcüsü Meral Danış Beştaş’ın Habertürk TV’de katıldığı canlı yayına dikkat çeken bir mesaj gönderdi. Bahçeli’nin mesajı, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir aracılığıyla programa iletildi.

“BARIŞIN İKİ KANADI OLMALI”

MHP lideri Bahçeli, gönderdiği mesajda barış sürecine ilişkin önemli ifadeler kullandı. “Barış tek kanatlı bir kuş değildir” diyen Bahçeli, 27 Şubat’ta terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan tarafından yapılan çağrı ve akabinde alınan fesih kararına atıfta bulunarak, bunun barışın bir kanadı olduğunu dile getirdi.

Bahçeli, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bir kanat 27 Şubat’ta Abdullah Öcalan’ın yaptığı çağrı ve gelinen fesih kararıyla kendisini gösterdi. İkinci kanadı ise millet olarak hep birlikte gövdeye getirmeliyiz. Sabırla bekleyip barışın hakim olması ve terörsüz bir Türkiye hedefine ulaşmak için gereksiz tartışmalardan kaçınılmalıdır.”

SİYASİ MESAJ VE ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKTİ

Bahçeli’nin, DEM Partili bir milletvekilinin katıldığı programa doğrudan mesaj göndermesi siyasi kulislerde dikkatle karşılandı. MHP liderinin mesajı, barış söylemleri üzerinden toplumsal birlik vurgusu yaparken aynı zamanda terörle mücadele konusundaki kararlılığı da yansıtıyor.

Canlı yayın sırasında paylaşılan bu mesaj, programın seyrini değiştirirken, kamuoyunda da geniş yankı uyandırdı. Bahçeli’nin çağrısının, Türkiye’nin terörden arındırılmış bir geleceğe ulaşmasında toplumsal sorumluluğun altını çizdiği değerlendiriliyor.

 

Haber Merkezi: Melisa Altuntaş

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.