Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara Hakimevi’nde düzenlenen Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu. Göktaş, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıran ve Türkiye’nin sosyal devlet vizyonunu güçlendiren adımların kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.
YENİ EYLEM PLANI İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLIYOR
Toplantının ana gündem maddesinin Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı’nın 2024 yılı izleme raporu olduğunu belirten Göktaş, 2026-2028 dönemini kapsayacak 2’nci Eylem Planı için tüm paydaşlardan somut katkı beklediklerini söyledi.
KAPSAYICI EĞİTİM STRATEJİK ÖNEME SAHİP
Kapsayıcı eğitimin yalnızca engelli bireylerin değil, toplumun adalet ve eşitlik anlayışını güçlendiren bir alan olduğunu vurgulayan Göktaş, “Engelli öğrencilerimizin okullara erişimi ve öğrenme süreçlerine etkin katılımı için kurumların güçlü bir iş birliği içinde olması gerekiyor” dedi.
2025 “AİLE YILI” VURGUSU
2025’in Aile Yılı olarak engelli bireyler ve ailelerine yönelik destek mekanizmalarının daha da güçlendirileceğini belirten Bakan Göktaş, “Kurulumuz, engellilik alanında kurumlar arası koordinasyonu sağlayarak bütüncül ve sürdürülebilir politikalar üretmemizi sağlıyor” ifadelerini kullandı.
Toplantı, basına kapalı olarak devam etti.
Kaynak: İHA