Bakan Işıkhan’dan asgari ücrete ara zam açıklaması

Yayınlama: 14.05.2025
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti’nin grup toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

KONUŞMAK İÇİN ÇOK ERKEN 

Gazetecilerin asgari ücrete ara zam beklentisine ilişkin sorusu üzerine Işıkhan, “Kamu sözleşmelerine yoğunlaştık, asgari ücrete ara zammı konuşmak için çok erken” açıklamasında bulundu.

EMEKLİLER İÇİN ŞU AN ÇALIŞMA YOK

Emeklilere yönelik herhangi bir yeni çalışmanın olup olmadığı sorusu üzerine de açıklamalarda bulunan Işıkhan, “Şu an için emeklilerle ilgili bir çalışmamız söz konusu değil. Toplu sözleşme süreci gündemimizde” dedi.

EV KADINLARINA EMEKLİLİK İÇİN YENİ MODEL GELİYOR

Bakan Işıkhan, kadınların emekliliğine yönelik bir çalışmanın gündemde olduğunu belirtti. Haziran ve temmuz aylarında teknik altyapının hazırlanacağını ifade eden Işıkhan, “Kadınların emeklilik haklarına dair analiz yapmamız gerekiyor. Kaç çocuğu var, engelli durumu, hizmet süresi gibi kriterler değerlendirilecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın da müjdesini verdiği bu düzenlemeyi Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na sunacağız” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.