Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar KIZILELMA’nın akıllı filo otonomisi kabiliyetine yönelik gerçekleştirilen test uçuşunda, dünya havacılık tarihinde ilk kez iki insansız savaş uçağının otonom şekilde yakın kol uçuşu yaptığı bildirildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, insansız savaş uçaklarının sahip oldukları kabiliyetlerle savaş sahasında dengeleri değiştireceğini belirtti.
"HAVACILIKTA YENİ DÖNEM"
Bakan Kacır, sosyal medya hesabından, Selçuk Bayraktar’ın paylaşımını alıntılayarak konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Havacılıkta yeni bir dönemin başladığını vurgulayan Kacır, Türk mühendisliğinin bu alanda öncü rol üstlendiğini ifade etti.
"DENGELER DEĞİŞECEK"
Kacır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Havacılıkta yeni çağın kapılarını Türkler açıyor. İnsanlı savaş uçaklarından çok daha kabiliyetli ve maliyet etkin olan insansız savaş uçakları, otonom ve sürü halinde yaptıkları görevlerle savaş sahasında oyun değiştirici olacak. Dengeler değişecek, her şey yeniden başlayacak.”
Kaynak: Haber Merkezi