SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Bakan Kurum, Belçikalı mevkidaşı Crucke ile görüştü

Haber görseli

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Yüksek Düzeyli İklim Diyaloğu 3. Toplantısı’na katıldıktan sonra Belçika Mobilite, İklim ve Çevre Geçişi Bakanı Jean-Luc Crucke ile bir araya geldi. 

AFETLERLE MÜCADELE BAŞLIKLARI ELE ALINDI

Bakanların görüşmesinde afetlerle mücadeleye yönelik başlıkların yanı sıra 6 Şubat depremi sonrasında Türkiye’nin bölgedeki yeniden yapılanma projeleri ele alındı. Bakan Kurum, mevkidaşına 6 Şubat deprem bölgesinde yürütülen inşa seferberliği hakkında bilgi verdi. Bugüne kadar deprem bölgesinde 304 bin konutun teslim edildiğini, yılsonuna kadar kalan 150 bin konutun da tamamlanıp teslim edileceğini aktardı.

"İŞ BİRLİĞİMİZİ HER ALANDA GELİŞTİRMEYE HAZIRIZ"

Bakan Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Belçikalı Crucke’nin deprem bölgesinde yürütülen çalışmaları görmek için bölgeyi ziyaret etmek istediğini belirterek, "Kıymetli mevkidaşımı ağırlamaktan memnuniyet duyacağımı ifade ettim. Çevre ve iklim değişikliğiyle mücadelede sürdürdüğümüz önemli projelerimizi konuştuk ve kendilerini 17-19 Ekim tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Uluslararası Sıfır Atık Forumu’na davet ettim. Belçika ile iş birliğimizi her alanda geliştirmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: İHA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Köşe Yazarlarımız