anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Bakan Özer: "Şu an için yarıyıl tatilini uzatmamızı gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değildir”

İlk ve orta öğretimde eğitim gören yaklaşık 18 milyon öğrenci, bu eğitim yılının ilk karnesini alarak yarıyıl tatiline girdi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de Ankara'daki bir okulda öğrencilere karne dağıttı. Özer, Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle yarıyıl tatilinin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin soru üzerine, “Bilimsel verilerle bir elektronik takip sistemi oluşturduk. Verilere bakarak konuşuyoruz. Dolayısıyla şu an için yarıyıl tatilini uzatmamızı gerektirecek herhangi bir durum söz
 Tarih: 21-01-2022 15:01:38
Bakan Özer:

2021-2022 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi bugün sona erdi. Bu eğitim yılının ilk karnesini alan öğrencilerin iki haftalık yarıyıl tatili başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara'daki Kavaklı İlkokulu’nda karne dağıtım törenine katıldı ve öğrencilere karnelerini verdi.

Özer, burada yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinin uzatılmasını gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını belirterek şunları söyledi:

“6 Eylül’de başladığımız eğitim-öğretim yılına bugün iki haftalık ara veriyoruz. 1,5 yıl aradan sonra kararlı bir şekilde hiçbir kesintiye uğramadan 81 ilde haftada 5 gün yüz yüze eğitime devam edebilmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimizin maske mesafe ve hijyene riayet etmelerinin, 850 bin dersliğimizden kapanan sınıfların, 5 ay boyunca yüzde 1'in altında gerçekleşmesinde çok büyük katkısı oldu. Onun için bugün her ne kadar karneler dağıtılmış olsa da karnelerde zayıf notları olan öğrencilerimiz olsa da biz bu dönem tüm öğrencilerimizi başarılı buluyoruz. Onun için tüm öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum. Bu sürecin en büyük kahramanları öğretmenlerimiz oldu. Öğretmenlerimiz, kararlı bir şekilde 5 ay yüz yüze devam edebilmek için çok büyük fedakarlık gösterdiler. Her gün maskelerle ders anlatabilmek öyle kolay bir şey değil. Diğer taraftan aşılanma oranları, Türkiye'deki toplumun aşılanma oranlarının çok üzerinde olduğu gibi dünya da haftada 5 gün yüz yüze eğitime devam eden ülkelerin öğretmenlerinin de aşılanma oranlarının çok üzerinde oldu. Onun için ben öğretmenlerimize, okullarda kuralların uygulanmasında göstermiş oldukları titizlikten dolayı hem de aşılanma oranlarıyla toplumdaki salgınla mücadelede örnek davranış sergileyerek tüm topluma örnek oldukları için hem şahsım hem de Milli Eğitim Bakanlığı adına şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte Sağlık Bakanlığı'mız ve Bilim Kurulu, sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesinde çok katkı verdiler.

“ÖĞRENCİLERİMİZE ÖDEV VERİYORUM”

Öğretmenlerimizden biliyorsunuz bir istirhamımız olmuştu. Bu iki haftalık yarıyıl tatilinde öğrencilerimize ödev verilmemesi yönünde. Öğretmenlerimiz öğrencilerimize ödev vermediler. Ama ben öğrencilerimize bir ödev veriyorum. O da 18 milyon öğrencimizin iki haftalık yarıyıl tatilinde en az bir kitap okumaları. Çünkü bizim toplum olarak kitap okuma kültürünü geliştirmemiz lazım. Bunun için tüm okullarımızda kütüphane yaptırdık. 16 bin 361 kütüphanesi olmayan okula kütüphane yaptık. Tüm kütüphanelerdeki kitap sayımızı 28 milyondan 42 milyona çıkardık. Tüm kitap sayısını 100 milyonun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle tüm öğrencilerimizde iki haftalık yarıyıl tatilinde en az bir tane kitap okumalarını özellikle istirham ediyorum.”

“TATİLİ UZATMAMIZI GEREKTİRECEK BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Bakan Özer, "Yarıyıl tatili uzayacak mı" sorusuna ise "Bilimsel verilerle bir elektronik takip sistemi oluşturduk. Verilere bakarak konuşuyoruz. Dolayısıyla şu an için yarıyıl tatilini uzatmamızı gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değildir. Hiçbir sıkıntı olmadan 7 Şubat tarihinde, ikinci döneme kaldığımız yerden aynı kararlılıkla yüz yüze eğitime devam etmek için okullarımızı açacağız” diye konuştu.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI