Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kalkınma finansmanını en etkin kullanan ülkelerden biri haline geldiğini belirtti.
Şimşek, Dünya Bankası, Uluslararası Finans Kurumu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Asya Altyapı Yatırım Bankası, İslam Kalkınma Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası ile iş birliğini güçlendirmek için bir araya geldiklerini ifade etti. Görüşmeler sonucunda, üç yıllık dönemde uzun vadeli ve düşük maliyetli yaklaşık 41 milyar dolarlık proje finansmanısağlanması hedefleniyor.
Bakan Şimşek, sağlanacak finansmanın yeşil ve dijital dönüşüm, afet dayanıklılığı, altyapı yatırımları ve kapsayıcı büyüme projeleri için kullanılacağını belirtti. Bu projelerle Türkiye’nin üretkenliğinin artırılması ve sürdürülebilir yüksek büyümenin desteklenmesi amaçlanıyor.
Şimşek, Türkiye’nin hedefinin yüksek gelirli ülkeler arasında yer almak olduğunu vurguladı. Açıklamasında, uzun vadeli kalkınma planlarının bu vizyon doğrultusunda hazırlandığını ifade etti.