Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan’ın El-Ula kentinde düzenlenen Gelişmekte Olan Ülkeler Konferansına katılacak. Konferans, Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı ile Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından organize ediliyor.
İLK GÜN OTURUMU TAMAMLANDI
Bakan Şimşek, konferansın ilk gününde “Borç Kırılganlıkları Yuvarlak Masa Toplantısı” başlıklı oturuma katıldı. Program kapsamında çeşitli ikili temaslar gerçekleştirdi.
Şimşek; Özbekistan Başbakan Yardımcısı Jamshid Kuchkarov, Asya Altyapı Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Sherard Cowper-Coles ve Dünya Bankası Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Anna Bjerde ile bir araya geldi. Ayrıca Pakistan, Nijerya, Katar ve Suudi Arabistan’ın maliye bakanlarıyla kısa görüşmeler yaptı.
BAKAN KAPANIŞTA PANELİST OLACAK
Bakan Şimşek, konferansın kapanış programında “Yükselen Piyasalar İçin Dayanıklılık ve Ekonomik Dönüşüm Yolculuğu” başlıklı oturumda panelist olarak yer alacak. Oturumda Şimşek’e, Kristalina Georgieva, Katar Maliye Bakanı Ali bin Ahmed Al Kuwari ve Ekvador Maliye Bakanı Sariha Moya eşlik edecek.
GELİŞMEKTE OLAN VE YÜKSELEN EKONOMİLERİN ARTAN ROLÜ ELE ALINIYOR
Konferansta, küresel ekonomide yaşanan dönüşüm sürecinde gelişmekte olan ve yükselen ekonomilerin artan rolü ele alınıyor. Satın alma gücü paritesine göre bu ülkeler küresel milli gelirin yaklaşık yüzde 60’ını oluştururken, küresel büyümenin yüzde 70’inden fazlasını sağlıyor.
2000 yılından bu yana küresel ekonomi içindeki payları iki katından fazla artan yükselen ekonomiler, dünya büyümesinin önemli bir unsuru olarak değerlendiriliyor.
