Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda teknolojinin tüm imkanlarını adalet sisteminin hizmetine sunduklarını belirtti.
UYAP 47 ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ
Tunç, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sayesinde yargı hizmetlerinde tarihi bir dönüşüm yaşandığını ve projenin 24’ü uluslararası olmak üzere toplam 47 ödül kazandığını vurguladı.
UYAP kapsamında vatandaş portalı 24,6 milyon, avukat portalı 209 bin, bilirkişi portalı 83 bin, arabulucu portalı 48 bin, e-satış portalı ise 3 milyon kullanıcıya ulaştı.
SEGBİS VE E-DURUŞMA SİSTEMLERİ
SEGBİS sayesinde 2013’ten bugüne kadar 6 milyon 799 bin 947 video konferans görüşmesi yapıldı. E-duruşma sistemiyle de 15 Eylül 2020’den bu yana 3 milyon 705 bin 97 duruşma gerçekleştirildi.
2015 yılından bu yana gönderilen 318 milyon 190 binin üzerindeki e-tebligat ile 11 bin 137 ton kağıt tasarrufu sağlandı, 189 bin 324 ağaç kesilmekten kurtarıldı, 24 milyar 358 milyon 333 bin lira ekonomiye kazandırıldı.
YAPAY ZEKA DESTEKLİ UYGULAMALAR YOLDA
Tunç, kullanıcı memnuniyetine dayalı modern yazılım altyapısı çalışmalarının sürdüğünü ve yeni dönemde yapay zekâya dayalı uygulamaların adalet hizmetlerine entegre edileceğini açıkladı.
Kaynak: İHA