Bakan Yerlikaya duyurdu: Polis atamalarında yeni sistem!

Yayınlama: 26.05.2025
Düzenleme: 26.05.2025 15:07
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet teşkilatındaki atama süreçlerinde yeni bir dönemin başladığını duyurdu. Yerlikaya, ilk kez uygulanacak sistem kapsamında toplam 22 bin 45 polisin atama ve yer değiştirme işlemlerinin tamamlanacağını açıkladı.

ATAMALAR BÖLGE DEĞİŞİMLERİNİ KAPSAYACAK

Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre; birinci bölgeden ikinci bölgeye 7 bin 983, ikinci bölgeden birinci bölgeye 12 bin 355 ve ikinci bölge içinde bin 707 olmak üzere toplamda 22 bin 45 personelin ataması yapılacak.

YENİ SİSTEM: GÖREV PUANI VE ELEKTRONİK ORTAM

Yerlikaya, yeni düzenlemeyle atama sisteminin artık görev puanına dayalı ve bilgisayar destekli elektronik ortamda yürütüleceğini belirtti. Bu sistemle başkomiser, komiser, komiser yardımcısı, kıdemli başpolis, başpolis ve polis rütbesindeki tüm personelin atamaları daha objektif bir şekilde yapılacak.

“POLİSLERİMİZ DE ARTIK PUANA GÖRE ATANACAK”

Ankara’da düzenlenen Emniyet Genel Müdürlüğü 2025 Yılı Genel Atama Programı’nda konuşan Yerlikaya, “Tıpkı öğretmenlerimizde ve sağlık çalışanlarımızda olduğu gibi, polislerimiz de görev puanlarına göre atanacak. Bu uygulamayla hem adalet hem de şeffaflık sağlanacak” dedi.

Kaynak:İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.