Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Kurban Bayramı tatilinde vatandaşların güvenli ve huzurlu bir şekilde seyahat edebilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) yoğun bir denetim planı hazırladı. Trafik Başkanlığı Denetleme Şube Müdürü Zafer Aydın’ın aktardığı bilgilere göre, bayram süresince toplam 68 bin 829 emniyet personeli sahada olacak.
Aydın, her gün ortalama 17 bin 645 trafik ekibinin görev alacağını belirtti. Denetimlerde bin 485 mobil radar sistemi, 462 noktada ortalama hız tespiti, 62 noktada Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kullanılacak. Ayrıca 3 bin otobüste gizli yolcu uygulaması da hayata geçirilecek.
Trafikte ihlalleri havadan tespit etmek için 37 ilde helikopter, 81 ilde ise dron desteğiyle toplam 6 bin 339 saatlik uçuş planlandığı duyuruldu. EGM ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından oluşturulan 157 denetim heyeti, illerde alınan tedbirleri yerinde denetleyecek.
Kent Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında Türkiye genelinde 92 binden fazla kamera ile denetimler anlık olarak takip ediliyor. Bu sistemler sayesinde kırmızı ışık ihlalleri, emniyet kemeri kullanımı ve cep telefonu kullanımı gibi birçok kural ihlali tespit edilebiliyor.
Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS) ile otobüslerin konumları seyahat boyunca anlık olarak izleniyor. Güzergah üzerindeki ekipler, hangi otobüsün hangi firmaya ait olduğunu öğrenerek gerekli denetimleri gerçekleştirebiliyor.
Kaza Analizi Projesi sayesinde ülke genelinde meydana gelen trafik kazaları detaylı olarak inceleniyor. Hangi yolda, kaç araçla, ne zaman gerçekleştiği gibi bilgilere ek olarak kaza fotoğraflarına da erişim sağlanabiliyor.
Aydın, vatandaşların trafik kurallarına uymasının hayati önem taşıdığını vurgulayarak, “Biz tüm önlemleri alıyoruz. Ancak bu süreçte sürücülerin dikkatli olması gerekiyor. Trafikte uyulan her kural, önlenen bir kazadır” dedi.
Kaynak: İHA