anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Gök taşında protein bulundu

Harvard Üniversitesi bilim insanları 1990 yılında yeryüzüne çarpmış bir gök taşında protein buldu.
 Tarih: 04-03-2020 14:27:39   Güncelleme: 04-03-2020 14:31:39
Gök taşında protein bulundu

 

İnsanlığın var olduğu günden beri daima sorgulanan “Dünya dışı bir yaşam var mı?” sorusu bilim ve teknoloji dünyası ilerledikçe yeni cevaplar bulunmaya devam ediliyor. Uzayda bir adım daha atabilmenin imkanları daima zorlanırken bu kez cevap daha kolay bir şekilde elde edildi. Yıllardır sorgulanan, ‘dünya dışı yaşam’ bu kez bize 1990 yılından cevaplarla geldi.

Harvard Üniversitesi’nden araştırmacılar, 1990 yılında Cezayire’de bulunan “Acfer 086” isimli göktaşını tekrar inceleme altına aldılar. Araştırma ekibinden verilen bilgiye göre Acfer 086’da hemolithin adında demir ve lityum içeren bir protein bulunduğu bildirildi. Hemolithine daha yakından bakan araştırmacılar, büyük oranda glisinden oluştuğunu ve demir, oksijen, lityum gibi maddelerle kaplı olduğunu fark ettiler. Bilim insanlarını sevindiren bu gelişme, dünya dışında herhangi bir yerde yaşam olabileceğine dair önemli kanıtlardan biri.

UZAYDA HAYAT VAR!

Araştırmacılar Julie McGeoc, hemolithinin suyun oksijen ve hidrojen olarak bileşenlerine ayrılmasında etkili olduğunu belirtti. Protein verisinin doğrulanması için çalışmalara devam edilmesi tavsiyesinde bulunan Mcgeoc, hemolithin doğrulanırsa yaşama öncülük eden biyokimyasal bir enerji kaynağı olabileceğini belirtti. Bu gelişmeler, “Uzayda hayat var!” tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

  Editör: edit1
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER BİLİM-TEKNİK Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI