anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Bill Gates: Tüm servetimi bağışlayacağım

Tüm servetini bağışlamayı düşünen Bill Gates, dünyanın en zenginleri listesinden çıkacak.
 Tarih: 15-07-2022 13:23:41
Bill Gates: Tüm servetimi bağışlayacağım

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Bill Gates, tüm servetini, kendisinin ve eski eşinin hayata geçirdiği bir hayır kurumu olan Bill ve Melinda Gates Vakfı'na vermeyi planladığını açıkladı.

Gates, Ukrayna'daki savaşın ve diğer faktörlerin neden olduğu aksiliklere atıfta bulunarak, bu ay vakıf için 20 milyar dolar bağışladığını duyurdu.

Ünlü milyarder, gelecekte tüm servetini Bill ve Melinda Gates Vakfı'na bağışlayacağını ve bunun kendisini dünyanın en zengin insanları listesinden çıkaracağını söyledi.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Bill Gates, ünlü milyarder yatırımcı Warren Buffet'a da Bill ve Melinda Gates Vakfı'na uzun zamandır yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Bill Gates  paylaşımında diğer zenginlere de servetlerini bağışlama çağrısı yaptı:

“Vakıf isimlerimizi taşısa da, temelde kaynaklarımızın yarısı Warren Buffett'tan geldi. İnanılmaz cömertliği, vakfın bu kadar iddialı olabilmesinin büyük bir nedeni. Onun dostluğunu ve rehberliğini ne kadar takdir ettiğimi asla yeterince ifade edemem. Geleceğe bakarken, servetimin neredeyse tamamını vakfa vermeyi planlıyorum. Eninde sonunda dünyanın en zenginleri listesinden aşağı ineceğim. Kaynaklarımı, acıları azaltmak ve yaşamları iyileştirmek için en büyük etkiye sahip olacak şekilde topluma iade etme yükümlülüğüm var. Ve umarım, büyük zenginlik ve ayrıcalık konumlarındaki diğer kişiler de bu anda öne çıkarlar.”

Etiketler #BillGates
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI