Bir mevsim yandı gitti: 100 dönüm kül oldu

Yayınlama: 23.06.2025
A+
A-

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde meydana gelen tarla yangınında yaklaşık 100 dönüm ekili arazi kül oldu. Yangın sonrası ortaya çıkan yıkım, dron ile havadan görüntülendi.

ALEVLER RÜZGARLA YAYILDI

Yangın, Saray ilçesine bağlı Yeni Mahalle Güneşkaya mevkisinde, eski çöplük karşısında öğle saatlerinde başladı. Henüz nedeni belirlenemeyen yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

EKİPLER SEFERBER OLDU, ÇİFTÇİLER TRAKTÖRLE MÜDAHALE ETTİ

Yangın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, belediye, jandarma ve polis ekibi yönlendirildi. Alevlerin çevredeki ev ve tarlalara sıçramaması için ekipler yoğun çaba harcarken, çiftçiler de traktörleriyle yangının çevresine kanal açarak destek verdi.

CAN KAYBI YOK, MADDİ ZARAR BÜYÜK

Uzun süren mücadele sonrası yangın kontrol altına alındı. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, tarım arazilerinde büyük çapta maddi zarar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni ise yapılacak soruşturmayla netleşecek.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.